Καλαμάτα – Ερμιόνη ( Ανάλυση και φωτογραφίες)

Την εντός έδρας ήττα γνώρισε το απόγευμα της Δευτέρας η ομάδα της Καλαμάτας από τη μαχητική Ερμιονίδα με 65-71. Σε αντίθεση με το τελικό αποτέλεσμα, η πρώτη περίοδος άνηκε εξ’ολοκλήρου στους γηπεδούχους που έπαιζαν σκληρή άμυνα και έτρεχαν σε κάθε ευκαιρία στο ανοιχτό γήπεδο. Οι εύκολοι πόντοι στον αιφνιδιασμό σε συνδυασμό με την ευστοχία από την γραμμή των ελευθέρων βολών (κυρίως του Μπάκα) άνοιξαν τη διαφορά στο 24-10 με το τέλος της περιόδου.

Η δεύτερη περίοδος ήταν μια φυσική εξέλιξη της πρώτης καθώς η ομάδα της Καλαμάτας συνέχισε την καλή άμυνα και τις σωστές επιθετικές επιλογές (κύριο χαρακτηριστικό η ποικιλία τόσο σε τρόπους εκτέλεσης όσο και σκόρερ). Ως φυσικό επακόλουθο λοιπόν, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 35-20 και όλα προμήνυαν μια εύκολη επικράτηση των γηπεδούχων.

Στην τρίτη περίοδο ήταν σαν να βλέπαμε δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες. Η Ερμιονίδα μπήκε αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της και με πιεστική άμυνα στην μπάλα με παγίδες,η οποία κατέληγε είτε σε (2-3) ζώνη είτε σε match-up ζώνη, ανάγκασε τους γηπεδούχους σε αβίαστα λάθη και κακές επιθετικές επιλογές.  Η ευστοχία από τα 6.75 ήταν το κερασάκι στην τούρτα της εκπληκτικής αμυντικής λειτουργίας τους και συνεπώς οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους 6 πόντους με τη λήξη της τρίτης περιόδου. ( 51-45)

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με σκοπό να αντιδράσουν στην τέταρτη περίοδο αλλά πέρα από κάποια προσωπικά καλάθια, δεν κατάφεραν ουσιαστικά να σπάσουν την καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Η ομάδα της Ερμιόνης από την πλευρά της, βρήκε ρυθμό και επιθετικά με αποτέλεσμα να περάσει για πρώτη φορά μπροστά με (55-56) 3.30 λεπτά πριν το τέλος. Το τελευταίο τρίλεπτο οι άμυνες έκλεισαν εκατέρωθεν και ήταν σαφές πως το παιχνίδι θα το κέρδιζε όποιο ομάδα έβαζε τα τρίποντα. Η ομάδα αυτή ήταν η Ερμιονίδα, καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να πάρει ένα σημαντικό διπλό σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

Οι γηπεδούχοι οφείλουν να διορθώσουν τις ανορθογραφίες που επέδειξαν στο παιχνίδι αυτό και κυρίως στο πως απώλεσαν σχετικά εύκολα μια σημαντική διαφορά που είχαν χτίσει υπέρ τους. Το επόμενο παιχνίδι στην Ακράτα είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνουν μια νέα αρχή.

img_2885 img_2889 img_2892 img_2893 img_2911 img_2913 img_2919 img_2969 img_2974 img_2981 img_2982 img_2983