Καλαμάτα B.C. – Ερμιονίδα 65-71 (Ακολουθούν ανάλυση και φωτογραφίες)

Την ήττα γνώρισε η ομάδα της Καλαμάτας από την αξιόμαχη Ερμιονίδα στο κλειστό της Τέντας με 65-71, αν και βρέθηκε να προηγείται με 15 πόντους με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (35-20). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στην τρίτη περίοδο και με τη χρήση άμυνα ζώνης κατάφεραν να μπλοκάρουν την επιθετική λειτουργία των γηπεδούχων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα μεγάλα σουτ που πέτυχαν από τη γραμμή των 6.75 τους έδωσε το δικαίωμα να επιστρέψουν στο παιχνίδι και εν τέλει να πάρουν ένα σπουδαίο διπλό σε μία δύσκολη έδρα.

Η ομάδα της Καλαμάτας μπορεί να κρατήσει μόνο το πρώτο μέρος και την πολύ καλή εικόνα που παρουσίασε σε αυτό αλλά να προβληματιστεί από την αγωνιστική καθίζηση της επανάληψης. Είναι επιβεβλημένο να καταφέρει να αντιμετωπίζει πιο ορθόδοξα την άμυνα ζώνης που πολλές φορές χρησιμοποιούν αντίπαλοί της και να μην επιμένει στη διάσπαση της μόνο με τρίποντα, αλλά να ακουμπάει την μπάλα στο ζωγραφιστό με πιο ορθολογικό τρόπο.

Το χαμένο έδαφος από τη σημερινή απροσδόκητη εντός έδρας ήττα θα κοιτάξουν να καλύψουν οι μελανόλευκοι στο εκτός έδρας με την Ακράτα, το οποίο άπαντες αντιμετωπίζουν ως μια ευκαιρία για μια νέα αρχή.