Όλα είναι έτοιμα για το “Navarino Challenge”

Το “Navarino Challenge” αναμένεται να κεντρίσει, για ακόμα μία χρονιά, το ενδιαφέρον όλου του φίλαθλου κόσμου, που θα έχει την ευκαιρία να αθληθεί και να διασκεδάσει χωρίς ανταγωνισμό με περισσότερες από 15 δραστηριότητες (για όλη την οικογένεια), στην Πύλο και την Costa Navarino.
Για τρίτη μάλιστα, συνεχή χρονιά, αθλητές και διοργανωτές θα κινηθούν με την ασφάλεια και τους αποδοτικούς κινητήρες των αυτοκίνητων της Ford Motor Ελλάς AEBE, επίσημου υποστηρικτή του “Navarino Challenge”.
Μια από τις δραστηριότητες που αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον φέτος, είναι αυτή του golf, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη χρονιά ως επίσημη αποκλειστική δραστηριότητα του “Navarino Challenge”!

Η δραστηριότητα του golf θα έχει την υποστήριξη του Navarino Golf Academy και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 17.30 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 18.30, στο “The Dunes Course”, το πρώτο signature γήπεδο golf 18 οπών στην Ελλάδα.
Στα μυστικά της πιο δημοφιλούς κορεάτικης πολεμικής τέχνης, του TaeKwonDo, θα αναλάβει να μας μυήσει για ακόμα μια χρονιά ο δις Αργυρός Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης.
Το πρόγραμμα του “Navarino Challenge” περιλαμβάνει μαθήματα TaeKwonDo για μικρούς και μεγάλους την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 17.00, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ των εγκαταστάσεων της Costa Navarino.
Δυναμικό «παρών» στα μαθήματα αναμένεται να δώσουν παιδιά από την Καλαμάτα, την Κυπαρισσία και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

«Το “Navarino Challenge” είναι ένας θεαματικός αγώνας και νιώθω πολύ περήφανος που συνεργάζομαι σε αυτό το event», τόνισε και ο υπερ- μαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης, ο οποίος είναι ένας από τους πρεσβευτές αυτής της ετήσιας τριήμερης συνάντησης στη Μεσσηνία και στην Costa Navarino.
«Φέτος έχουμε μια πολύ όμορφη, καινούργια διαδρομή: ο δρόμος ακολουθεί την ακτογραμμή και συνεχίζει στην ενδοχώρα παράλληλα με υδάτινες οδούς. Αλλά αυτό που κάνει το “Navarino Challenge” τόσο σπουδαίο είναι οι άνθρωποι. Όλοι όσοι συμμετέχουν είναι δεδομένο ότι θα περάσουν υπέροχα, είτε περπατώντας τη διαδρομή των 5 χλμ. είτε τρέχοντας στον ημιμαραθώνιο», λέει ο Καρνάζης, που θα είναι εκεί για να τρέξει μαζί με τον κόσμο.
Ένα βασικό μέρος της κοσμοθεωρίας του είναι ότι όλοι μπορούν να τρέξουν, αύριο το πρωί, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσικής κατάστασης. «Δε χρειάζεται να τρέξουν γρήγορα ή να τρέξουν πολύ, όλοι όμως μπορούν να τρέξουν. Αυτό ακριβώς λέω στους ανθρώπους που συναντάω στο “Navarino Challenge”. Τρέξτε καλά και ζήστε ακολουθώντας τις αρχές του Ολυμπιακού Κινήματος, να συνεισφέρετε στο χτίσιμο ενός ειρηνικού και καλύτερου κόσμου, εκπαιδεύοντας τους νέους μέσα από τον αθλητισμό, χωρίς καμία διάκριση και σύμφωνα με το Ολυμπιακό πνεύμα, με αμοιβαία κατανόηση σε ένα κλίμα φιλίας, αλληλεγγύης και ευ αγωνίζεσθαι».
Πέραν των αγώνων τρεξίματος διοργανώνεται επίσης ένα πλήθος δραστηριοτήτων σχετικών με τον αθλητισμό, την υγιεινή διατροφή, τη μεσογειακή κουλτούρα.
Το φετινό “Navarino Challenge” θα διαρκέσει από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

tharrosnews.gr