Τρίτη , 20 Νοέμβριος 2018

Σήμερα και πιο μεγάλη από ποτέ η γιορτή του Γύρου Καλαμάτας

Ο 18ος Γύρος Καλαμάτας θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης που αναμένεται να πλημμυρίσει από μικρούς και μεγάλους φίλους του τρεξίματος και της άσκησης. Πριν 3 χρόνια ο διοργανωτής Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας είχε βάλει στόχο 5ετίας να ανεβάσει τον αριθμό των συμμετοχών στα 1.500 άτομα.

Δεν χρειάστηκε όμως να περιμένει τόσο, καθώς οι ηλεκτρονικές εγγραφές που «έκλεισαν» την Πέμπτη ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, φτάνοντας τις 1.450 για τα 10 χλμ. (τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα)! Παρ΄ότι αναμένεται κάποιο ποσοστό αποχής, αν συνυπολογίσουμε τις λίγες εγγραφές που υπολογίζεται ότι θα προστεθούν σήμερα και φυσικά τις συμμετοχές παιδιών και γονέων στον μικρό αγώνα των 2.000 που προβλέπονται εκατοντάδες τότε πραγματικά το φετινό ποτάμι των δρομέων θα είναι εντυπωσιακό, μεταλλάσσοντας την εικόνα της πόλης, με τα χαρακτηριστικά μιας πολύβουης και πολύχρωμης αθλητικής γιορτής, προσκαλώντας όλους σε κίνηση και δράση.

Από τις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία θα λειτουργεί γραμματεία για παραλαβή αριθμών και εγγραφές, κυρίως στον μικρό αγώνα.

Το αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. με το δυναμικό βάδισμα και στις 6.30 μ.μ. θα δοθεί η εκκίνηση στα 10 χλμ. Πέντε λεπτά αργότερα θα ακουστεί το σύνθημα της έναρξης για τα 2 χλμ.

Τον Γύρο Καλαμάτας διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, τελει υπό την αιγίδα Υφυπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, καθώς και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, ενώ υποστηρίζεται από τον Δήμο Καλαμάτας, το Επιμελητηριο Μεσσηνίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, τον Σύλλογο ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας «ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ», τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας και το ΚΕΘΕΑ «Κύτταρο».

Είναι αφιερωμένος στο Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών Καλαμάτας του Ερυθρού Σταυρού.

Πηγή: tharrosnews.gr

Δείτε ακόμα...

36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ο ΣΔΥΜ στα βήματα του ημεροδρόμου

Ο ΣΔΥ Μεσσηνίας ήταν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου εκεί που η προσοχή όλων ήταν στραμμένη: …

Με την 3η θέση επέτρεψε από την Κόρινθο η Παπακωνσταντίνου

Με μια ακόμη διάκριση σε τουρνουά Ε3, αυτή την φορά στην Κόρινθο, η Μαριάννα Παπακωνσταντίνου …

error: Content is protected !!