Τρίτη , 25 Ιούνιος 2019

Εργασίες συντήρησης της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στον Ταΰγετο την Κυριακή 17/6/2018

Την προσεχή Κυριακή, 17 Ιουνίου2018, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα βρεθεί στην κορυφή του Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου, στα 2.407 μέτρα, πραγματοποιώντας την καθιερωμένη ετήσια ανάβαση με σκοπό τη συντήρηση της εκκλησίας και του γύρω χώρου.

Μετά τις ζημιές του 2015 και την κατάρρευση του ανατολικού τοίχου της εκκλησίας, έχουμε πλέον -σε συνεργασία με τους κατοίκους των Τσερίων (οικογένεια Ταβουλαρέα)- καθιερώσει κάθε χρόνο τον Ιούνιο, να ανεβαίνουμε στην κορυφή και να αποκαθιστούμε όποιες φθορές έχουν προκληθεί λόγω των ακραίων συνθηκών που επικρατούν στο ψηλότερο σημείο της Πελοποννήσου.

Ο Ταΰγετος αποτελεί σημείο αναφοράς για το σύλλογό μας και η κορυφή του το έμβλημά μας. Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία είναι ένα τοπόσημο άμεσα συνδεδεμένο με τον Ταΰγετο και δεν μπορούμε να φανταστούμε το βουνό χωρίς αυτό. Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε τη συγκεκριμένη ανάβαση ως την ελάχιστη υποχρέωσή μας απέναντι στο βουνό και μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες στο πρόγραμμά μας.

Καλούμε λοιπόν, μέλη και φίλους του Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας, αλλά και όλους όσους δραστηριοποιούνται στο βουνό, το Σάββατο 16/6/2018 το μεσημέρι στις 14:00μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου στο Ανατολικό κέντρο για να ξεκινήσουμε για το δάσος της Βασιλικής, από όπου και θα γίνει η ανάβαση στην κορυφή.

Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 21:00μ.μ., τηλ.: 27210 97733 & στο 6976830694).

Δείτε ακόμα...

F1: Ακάθεκτος ο Χάμιλτον! Πάλι το 1-2 η Mercedes

Την 6η του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και 79η συνολικά στην καριέρα …

Στα Χανιά το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας

Η Κρήτη θα φιλοξενήσει φέτος το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας, όπου αναμένεται να έχουμε και Μεσσηνιακές …