Πέμπτη , 15 Νοέμβριος 2018

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Απευθείας άνοδο στην Β’ Εθνική χωρίς μπαράζ;

Ορθάνοιχτο …παράθυρο για απευθείας άνοδο όλων των πρωταθλητών των 8 ομίλων του προσεχούς πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής (2018-2019) στη νέα τρίτη Εθνική κατηγορία, αφήνει η αναδιάρθρωση Βασιλειάδη, αν τελικά περάσει.

Δηλαδή να ανέβουν όλοι και χωρίς μπαράζ μεταξύ τους όπως φέτος (από τα οποία ανεβαίνουν ως γνωστόν μόνο οι μισές, δηλαδή τέσσερις στους οκτώ).

Αφού όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα προκύψουν αρχικά οι 14 ομάδες της Super League 1 για τη σεζόν 2019-2020, εφόσον ο Βασιλειάδης δεχτεί αυτό το νούμερο γι’ αυτήν και δεν επιμείνει μέχρι τέλους στις 12 ομάδες, και οι 12 της League 2 επίσης για το μεθεπόμενο πρωτάθλημα 2019-2020, πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν αναφέρουν ότι:

– Την προσεχή σεζόν ’18-’19 από την πρώτη τη τάξει επαγγελματική διοργάνωση να υποβιβαστούν τρεις ομάδες και να ανέβει μόνο ο πρωταθλητής της Football League (με οικονομικό δέλεαρ στις ομάδες της κατηγορίας αυτής, για να μην επιμείνουν σε άνοδο δυο ομάδων).

– Στη League 2 της σεζόν ’19-’20 θα μετέχουν οι τρεις που θα «πέσουν» από την Super League και οι ομάδες της Football League (’18-’19) από τις θέσεις 2-10, (12 στο σύνολο) οι οποίες θα βάλουν στα ταμεία τους, ένα ποσό που θα αγγίξει το 1.000.000 ευρώ, το οποίο ουσιαστικά θα αποτελέσει το δέλεαρ για να μην προκύψουν αντιδράσεις, επειδή θα ανέβει μόνο ένας σύλλογος στη Super League.

– Όσον αφορά στη Football League της προσεχούς σεζόν 2018-19, οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι θα προορίζεται να υποβιβαστούν τέσσερις για τη League 3, και από τη Γ’ Εθνική της σεζόν ’18-’19 να ανέβουν οι οκτώ σύλλογοι πρωταθλητές των ομίλων, για να συμπληρωθεί η 12άδα της νέας League 3.

* Οι τελικές εξελίξεις αναμένονται το προσεχές διάστημα.

Βέβαια, μην ξεχνάμε κι ότι, εφόσον περάσουν οι τρεις κατηγορίες του Βασιλειάδη, τότε η τωρινή Γ’ Εθνική, μετατρέπεται σε τέταρτη κατηγορία από τη σεζόν 2019-2020 (δηλαδή σαν την παλιά Δ’ Εθνική).

Πηγή: iliaoikonomia.gr

 

Δείτε ακόμα...

Μπορούσε την νίκη η Λέρνα στην Σπάρτη

Καλό παιxνίδι για την Ένωση Λέρνας σήμερα στην Σπάρτη, όπου χρησιμοποίησε ως έδρα η ΑΕ …

Πιο εύκολα από ότι δείχνει το σκορ ο Παναργειακός!

Πολύ πιο εύκολα απο ότι δείχνει το σκορ, ο Παναργειακός νίκησε τον Αστέρα Βλαχιώτη και …

error: Content is protected !!