Τετάρτη , 22 Μάιος 2019

Οι πεζοπόροι του Ευκλή γνώρισαν και περπάτησαν το Φαράγγι Χαρατσαρίου στην Νεμούτα Ηλείας.

Την περασμένη Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας »Ο Ευκλής», σαράντα οκτώ άτομα, λάτρεις της φύσης, απόλαυσαν το καταπληκτικό Φαράγγι του Χαρατσαρίου στην Νεμούτα και θαύμασαν τους έξι ψηλούς καταρράκτες του.

Η πεζοπορία ξεκίνησε από το χωριό Νεμούτα, όπου τους περίμενε ο οδηγός, καταγόμενος από το χωριό Νίκος Σιάκκουλης για να τους κατεβάσει έως την κοίτη του φαραγγιού, μέσα από ένα κατάφυτο, κατηφορικό μονοπάτι με οργιαστική βλάστηση.

Η ομάδα συνέχιζε την εξερεύνηση της πότε μέσα στο ποτάμι, πότε δίπλα, πότε σε χωματόδρομους, με παράκαμψη προς τον καταρράκτη «Σουφάλα», όπου κατέληξαν στους καταρράκτες του Άι Γιάννη, εκεί οι συμμετέχοντες απόλαυσαν το κολύμπι τους στα κρύα νερά του Ερύμανθου ποταμού.

Όπως μας είπαν οι φυσιολάτρες, η ποταμοδιάσχιση εμπειρία δυνατή, όλοι επέστρεψαν στην Καλαμάτα με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν στην Νεμούτα το συντομότερο δυνατό, για να δουν επίσης το Φαράγγι του Άμπουλα και το Φαράγγι των Κενταύρων.

Οι πεζοπόροι του Ευκλή οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον οδηγό Νίκο Σιάκκουλη και την ομάδα ECO ACTION Nemoutas, που με ασφάλεια τους οδηγήθηκαν καθ΄όλη την διάρκεια της πορείας τους.

Επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση από τον Ευκλή είναι στις 29 Ιουλίου στο γειτονικό Νομό μας, την Λακωνία και το Φαράγγι των Μύλων, με πεζοπορία από το Γεωργίτσι έως το Καστόρι.

Γράφει η Ελένη Οικονομοπούλου (Α΄ Αντιπρόεδρος και Έφορος δημοσίων σχέσεων).

Δείτε ακόμα...

Παγκόσμιος αντίκτυπος! «Τσιτσιπάς και Σάκκαρη μεταμόρφωσαν το ελληνικό τένις»

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα με τίτλο «Το δυναμικό δίδυμο Τσιτσιπάς και Σάκαρη που μεταμόρφωσε το ελληνικό …

Γιώργος Λαζαρίδης: «Προτεραιότητα σε αθλητισμό και προσβασιμότητα» με επίκεντρο τον άνθρωπο!

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ, μελέτη, σχεδιασμός και χρήση των εργαλείων που δύνανται να δημιουργήσουν μια πόλη «Τόπο Ζωής» …