Τρίτη , 26 Μάρτιος 2019

ΕΥΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Εξόρμηση στο Ταΰγετο για προσκύνημα στον Προφήτη Ηλία

Στην ψηλότερη κορυφή του Ταϋγέτου, στον Προφήτη Ηλία ανέβηκαν, να προσκυνήσουν οι ορειβάτες του Ευκλή.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, πριν τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία η ορειβατική ομάδα του Συλλόγου Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας »Ο Ευκλής», όπως κάθε χρόνο, ανέβηκε από την μεριά της Μεσσηνίας, από το Δάσος της Βασιλικής, στον Ταΰγετο και διανυκτέρευσε στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην κορυφή στα 2407 μ. υψόμετρο, το οποίο βρίσκεται εκεί αγέρωχο από τα τέλη του 19 ου αιώνα.

Είκοσι τέσσερις ορειβάτες του Καλαματιανού Συλλόγου είχαν την ευκαιρία, να προσκυνήσουν την χάρη του, να μυρίσουν τα σπάνια φυτά και τα αρωματικά βότανα του Ταϋγέτου, να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν το »Φαινόμενο της Πυραμίδας».

Στις 6:30 το πρωί όλοι οι επισκέπτες πηγαίνουν στην πλευρά της κορυφής που βλέπει τη Μεσσηνία για να δουν το »Φαινόμενο της Πυραμίδας».

Ο Προφήτης Ηλίας είναι μια κορυφή με σχήμα πυραμίδας και με την ανατολή του Ηλίου εμφανίζεται μια σκιά πυραμίδας σε όλο το Μεσσηνιακό Κόλπο.

Τα μέλη της διοίκησης του Ευκλή με ανακοίνωσή τους, συνχαίρουν τους ορειβάτες του τμήματος για αυτή την εξόρμηση και ευχαριστούν θερμά τον οδηγό της αποστολής Κων/νο Κορομηλά, την συντονίστρια Άντζελα Τοτάκη και τον Ηρακλή Σαμπαζιώτη για τις υπέροχες φωτογραφίες και το βίντεο που δημιούργησε.
Περισσότερο φωτογραφικό υλικό μπορεί κανείς, να δει στην σελίδα στο φ.β. του Συλλόγου : »Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ».

Γράφει η Ελένη Οικονομοπούλου ( Α΄ Αντιπρόεδρος και Έφορος δημοσίων σχέσεων).

Δείτε ακόμα...

Εντυπωσιακή αύξηση με πάνω από 900 οι συμμετοχές αύριο στον Μαραθώνιο Μεσσήνης

Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον Μαραθώνιο Μεσσήνης, τον 14ο στη σειρά, που θα πραγματοποιηθεί αυτή …

Στα αθλούμενα άτομα με αναπηρίες το γήπεδο αντισφαίρισης

Στο πλαίσιο τελετής, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Μαρτίου 2019, ο Δήμαρχος παρέδωσε …