Δευτέρα , 27 Μάιος 2019

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Συγκινητική η αλληλεγγύη και η βοήθεια προς τους πυρόπληκτους

Οι πυρόπληκτοι της Ανατολικής Αττικής έχουν μεγάλες και επείγουσες ανάγκες. Οι Δήμαρχοι της Μεσσηνίας, σε ανακοινώσεις τους, ζητούν να δοθεί αίμα, μηχανήματα και προσφορά εργασίας και όχι τρόφιμα. Προς το παρόν, οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να δώσουν αίμα, μπορούν να το κάνουν με επίσκεψη στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την τράπεζα αίματος του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Όσοι, παρά τις ανακοινώσεις των Δημοτικών Αρχών, επιθυμούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα και είδη καθαριότητας, μπορούν να το κάνουν μεταβαίνοντας στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, Κλειστό Γυμναστήριο, μεταξύ των ωρών 08.00 και 15.00.

Έκκληση από την Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

Έκκληση και από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας στην κατεύθυνση αυτή. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε σχετική ανακοίνωση αλλά και δηλώσεις του Ποιμενάρχη της Μεσσηνίας. Από την Ι.Μ. Μεσσηνίας σημειώνεται: «Τα δραματικά γεγονότα που ζούμε εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών στις περιοχές της Κορινθίας και της Αττικής προκάλεσαν την οδύνη και τον πόνο κυρίως για την απώλεια συνανθρώπων μας.

Η σκέψη και η προσευχή μας είναι στραμμένη στους δοκιμαζόμενους συγγενείς και οικογενείες των θυμάτων στους οποίους εκφράζουμε την συμπάθεια μας και την συμπαράστασή μας.

Μαζί με τις προσευχές μας για την ανάπαυση των ψυχών όλων εκείνων που υπέστησαν το μαρτύριο της πυράς και την ενίσχυση των συγγενών τους, κάνουμε έκκληση προς το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, κυρίως εμφιαλωμένου νερού και ξηράς τροφής για όλους αυτούς οι οποίοι βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους και είναι εμπερίστατοι εξαιτίας της καταστροφής.

Η συλλογή των προσφορών σας θα πραγματοποιηθεί στους αποθηκευτικούς χώρους του Ασύλου Ανιάτων (Λακωνικής 333) και τις ώρες από 9:00 το πρωί μέχρι 2:00 το μεσημέρι, εκτός Σαββάτου & Κυριακής».

Ιδιώτες, σύλλογοι, φορείς

Τέλος πολλές οι πρωτοβουλίες που εξελίσσονται από ιδιώτες, επιχειρήσεις, συλλόγους και φορείς, με την ανταπόκριση των Μεσσηνίων να είναι συγκινητική.

Πηγή: kostashow.com

Δείτε ακόμα...

Τροχαίο με τραυματισμό στην Αθηνών

Ένα οδηγός δικύκλου τραυματίστηκε όταν το όχημα που οδηγούσε με αυτοκίνητο στην οδό Αθηνών. Ο …

Τι λένε τα exit poll για τις ευρωεκλογές 2019

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα (80%) των exit poll, που διενεργήθηκαν σε επιλεγμένα εκλογικά τμήματα σε3 όλη …