Τρίτη , 21 Μάιος 2019

Μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους έδωσε ο 11ος αγώνας δρόμου «Δαϊκλής

Ο φετινός αγώνας δρόμου 9 χλμ. «Δαϊκλής» που διεξήχθη για 11η χρονιά στο Μάνεση ήταν ξεχωριστός, αφού το σύνηθες γιορτινό κλίμα επισκίαζε η πρόσφατη πύρινη τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς στην Αττική, με τους συμμετέχοντες, τους διοργανωτές και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας να μετατρέπουν όμως την παθητικό συμπόνοια σε ενεργητική στήριξη.

Εκτός από την τήρηση ενός λεπτού σιγή πριν την εκκίνηση, στο πλαίσιο της διοργάνωσης συγκεντρώθηκαν χρήματα που θα ανακουφίσουν υλικά τους πληγέντες, ενώ το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει έδωσαν συμβολικά οι τέσσερις πρώτοι νικητές στους άνδρες, τερματίζοντας μαζί χέρι χέρι. Ήταν οι Γαβριήλ Μακρυδάκης, Εμιλιάνο Κάνο, Παναγιώτης Πετρουλάκης και Γιάννης Χαμόδρακας, ενώ την 6άδα συμπλήρωσαν οι Αλέξης Γεωργούλιας και Δημήτρης Αγγελόπουλος.

Στις γυναίκες έκοψε πρώτη το νήμα η Ελένη Εξερζόγλου, 2η ήταν η Ευθυμία Αλέξη, 3η η Σταυρούλα Νικολούδη, η Μαρία Χαραλαμποπούλου και Δήμητρα Κολαμπά πέρασαν αγκαλιά τη γραμμή του τερματισμού, με τον ίδιο προφανή συμβολισμό, ενώ η Ελένη Ψύρρου πήρε την 6η θέση.

Στην κατηγορία των ντόπιων δρομέων την 3άδα των νικητών αποτέλεσαν οι Γιάννης Φλώρος (Τρίκορφο),  Γιώργος Παπασταθόπουλος (Πολύλοφο) και Ηλίας Μπελεχρής (Κουτήφαρη). Διεξήχθησαν ακόμα αγώνες για παιδιά και εφήβους.

Η νέα διαδρομή που επιλέχθηκε με εκκίνηση και τερματισμό το Μάνεση, απέσπασε τα κολλακευτικά λόγια όλων των δρομέων, καθώς πέρα του ότι αποφεύχθηκε η ταλαιπωρία που υπήρχε παλιότερα με την μετακίνηση με πούλμαν στον Αριστομένη για την εκκίνηση, εξασφαλίστηκαν κάποια τεχνικά κομμάτια, ενώ αναδείχθηκαν τοπία με μεγάλη φυσική ομορφιά.

Τις καρδιές όλων έκλεψε περισσότερο η πηγή Κιόσι του Τρικόρφου που αποτέλεσε φυσικό σταθμό δροσιάς, αν και οι διοργανωτές με την βοήθεια των πολυάριθμων εθελοντών, στους οποίους προστέθηκαν φέτος μέλη από τους Μορφωτικούς Συλλόγους Τρικόρφου και Πολυλόφου είχαν φροντίσει για τον επαρκή ανεφοδιασμό.

Η φετινή αθλητική γιορτή του Μάνεση που εμπνεύστηκε και στηρίζει με καταλυτικό τρόπο έως σήμερα ο δρομέας Ηλίας Νικολόπουλος έκλεισε με την εκδήλωση των απονομών και την ζεστή φιλοξενία αθλητών και επισκεπτών στην πλατεία του χωριού και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για τον 12ο αγώνα τον καλοκαίρι του 2019.

Πηγή: tharrosnews.gr

Δείτε ακόμα...

Γιώργος Λαζαρίδης: «Προτεραιότητα σε αθλητισμό και προσβασιμότητα» με επίκεντρο τον άνθρωπο!

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ, μελέτη, σχεδιασμός και χρήση των εργαλείων που δύνανται να δημιουργήσουν μια πόλη «Τόπο Ζωής» …

Πέθανε ο Νίκι Λάουντα – Θρήνος για τον θρύλο της Formula 1

Πένθος για το θάνατο του Νίκι Λάουντα. Ένας από τους σπουδαιότερους πιλότους της Formula 1 …