Σάββατο , 23 Μάρτιος 2019

Superleague: Ξεκινάει το πρωτάθλημα! Συμφωνία στα 17 εκατ. ευρώ για τους «άστεγους»

«Λευκός καπνός» βγήκε από τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους των εφτά ομάδων που παρέμεναν χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο και έτσι θα έχουμε κανονικά «σέντρα» στο νέο πρωτάθλημα της Superleague στις 25 Αυγούστου.

Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία δεν έβαζαν την υπογραφή τους για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πριν βρουν την τηλεοπτική τους «στέγη» για τη νέα σεζόν, μετά και το τέλος της κεντρικής διαχείρισης, γεγονός που ανάγκασε την ελληνική κυβέρνηση να επέμβει.

Τελικά οι δύο πλευρές βρήκαν τη λύση και συμφώνησαν για ένα ποσό της τάξης των 17 εκατ. ευρώ ετησίως, το οποίο και θα διατεθεί από την ΕΡΤ για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων, με τα χρήματα να μοιράζονται αναλογικά, σε σχέση και με τη δυναμική του κάθε brand (Παναθηναϊκός και Άρης θα πάρουν τα περισσότερα).

Οι ομάδες θα υπογράψουν μάλιστα συμβόλαιο δύο ετών, με οψιόν ανανέωσης για τρία ακόμη χρόνια, το οποίο προβλέπει και επαναδιαπραγμάτευση σε περίπτωση που «περάσει» τελικά η μείωση των συμμετεχόντων στη Superleague, στις 12 ομάδες, όπως επιθυμεί η πλευρά Βασιλειάδη.

Πηγή: newsit.gr

Δείτε ακόμα...

Ματς της χρονιάς με Νίκη Τραγανού, δηλώνει ο Παναγιώτης Μπεσσής

Ένα πολύ σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία πέτυχε την  προηγούμενη …

Παναχαϊκή: Υπηρεσιακός ο Καραπίτσος, παρελθόν ο Οφρυδόπουλος

Και επίσημα παρελθόν από την Παναχαϊκή αποτελεί ο Σωκράτης Οφρυδρόπουλος, καθώς ανακοινώθηκε η λύση συνεργασίας …