Πέμπτη , 13 Δεκέμβριος 2018

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Πεζοπορία στον Αρκαδικό ποταμό την Κυριακή 12/08/2018

Την Κυριακή 12/8/2018 θα περπατήσουμε στον Αρκαδικό  ποταμό, ένα  απείρου  κάλλους  ομορφιάς  ποτάμι, που  ξεκινά  από  το ορεινό  χωριό Σελλά και καταλήγει στον  Κυπαρισσιακό  Κόλπο, διασχίζοντας  τον  αρχαιολογικό  χώρο της Περιστεριάς.

Εκεί σχηματίζεται  ένα  φαράγγι που  προσδίδει  ιδιαίτερη  ομορφιά στο τοπίο. Έχει  συνολικό  μήκος περίπου 20 χιλιόμετρα. Περιλαμβάνει ένα  διπλότοξο  γεφύρι καθώς  και ένα  παλαιό μονότοξο του 17ου  αιώνα που  λέγεται γεφύρι Χατζησουμάνη.

Το  γεφύρι  αυτό θεμελιώθηκε και κτίστηκε από ένα τοπικό πασά ονόματι Χατζησουμάν και  είναι  κατασκευασμένο  εξ ολοκλήρου από καφεκίτρινη  πέτρα που βρίσκεται στην περιοχή. Ήταν ένα γεφύρι που αποτελούσε τον οδικό κρίκο σύνδεσης της Αρκαδίας με τα Σουλιμοχώρια και την ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα από την μια του πλευρά προς το Αλιμάκη σώζονται και τμήματα από το πετρόχτιστο καλντερίμι του.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

—————–

Καθώς η συγκεκριμένη πορεία γίνεται παράλληλα στο ποτάμι, σε κάποια σημεία ίσως απαιτηθεί διάσχιση του ποταμού, οπότε θα πρέπει οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και επιπλέον ρούχα και μαγιό.

 

Βαθμός Δυσκολίας: 1

Ώρες Πορείας: 3 +/-

 

Σημειώσεις συμμετοχής

—————————————–

1) Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30μ.μ., στο τηλέφωνο 27210-97733 και 6942553154.

 

2) Αναχώρηση από Καλαμάτα την Κυριακή 12/8/2018 και ώρα 8:00 π.μ.

Δείτε ακόμα...

Διεθνές καμπ για σκάφη 420 και ομόφωνη ανάθεση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας στην Καλαμάτα

Δύο σπουδαίες διοργανώσεις εξασφάλισε για την Καλαμάτα ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Αίολος και ο πρόεδρός …

Πρωτιά της Παπακωνσταντίνου στο Μasters 2018, 2η η Ασένοβα!

Με ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκε η χρονιά για την Μαριάννα Παπακωνσταντίνου και την Γκέρι Ασένοβα του …

error: Content is protected !!