Ακολουθήστε μας

Σπορ

Τα καταστήματα COSMOS Καλαμάτας «εξοπλίζουν» τον Βασίλη Κουμανάκο για τη συμμετοχή του στο «Marathon Des Sables»

Ο Βασίλης Κουμανάκος, τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου αναχωρεί από την Καλαμάτα για το Μαρόκο, για να λάβει μέρος στον Marathon Des Sables, έναν αγώνα που διεξάγεται σ’ ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη της Γής, την έρημο Σαχάρα. Μετά από σκληρή προετοιμασία ενάμιση και πλέον έτους, είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το όνειρό του, ζώντας μια αξέχαστη εμπειρία ζωής ακολουθώντας το τρίπτυχο «Eat – Sleep – Run, Repeat».

Ανάμεσα σε πολυάριθμες συμμετοχές παγκοσμίως, ο 39χρονος Καλαματιανός, ερασιτέχνης δρομέας, αποτελεί την μοναδική Ελληνική συμμετοχή για φέτος, στον 33ο MDS.

Δεν πρόκειται, όμως, για έναν «απλό μαραθώνιο». 250 χιλιόμετρα σε έξι etap, σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 50οC. Η ζέστη της ερήμου δεν είναι το μοναδικό εμπόδιο που καλούνται να ξεπεράσουν οι συμμετέχοντες. Στον υπέρ-μαραθώνιο της Μαροκινής Σαχάρα, οι ελάχιστοι ενδιάμεσοι σταθμοί που υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής, παρέχουν νερό – σε συγκεκριμένη ποσότητα- και αποτελούν απλά σημεία ελέγχου της πορείας των δρομέων. Αυτοί, είναι υποχρεωμένοι να κουβαλούν μαζί τους τα γεύματα και των 7 ημερών, γεγονός που ανεβάζει τον πήχη της δυσκολίας του αγώνα, τόσο για την ποιότητα των τροφίμων που μπορούν να έχουν μαζί τους, καθώς και για το extra βάρος που θα πρέπει να κουβαλούν καθ’ όλη τη διάρκειά του. Κι όλα αυτά αφού θα κοιμούνται και θα ξυπνούν σε σκηνές βεδουίνων σε θερμοκρασίες κάτω των 5 οC.
Στις 8 Απριλίου, Κυριακή του Πάσχα, ξεκινά ο μεγάλος αγώνας.

Τα καταστήματα αθλητικών COSMOS Kαλαμάτας, στηρίζουν ενεργά τον αθλητή Βασίλη Κουμανάκο, παρέχοντάς του υψηλής ποιότητας αθλητικό εξοπλισμό της εταιρείας Under Armour, με ρούχα τεχνολογίας τα οποία θα του επιτρέψουν ελευθερία κινήσεων, ξεκούραστους μύες, προστασία από τις καιρικές συνθήκες και γρήγορη απομάκρυνση του ιδρώτα, ώστε το σώμα του να παραμένει στεγνό και ανάλαφρο στην καρδιά της Ερήμου.

Η Under Armour κατέχει ηγετική θέση στα ρούχα τεχνολογίας. Η επιλογή του Brand για τις ανάγκες του Βασίλη έγινε γνωρίζοντας ότι η εφαρμογή και η αντοχή των προϊόντων θα είναι ο απόλυτος συνεργάτης του σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Πηγή: tharrosnews.gr

More in Σπορ