Ακολουθήστε μας

Γ Εθνική

Η καταγγελία του Βλαχιώτη θα πεταχτεί στα… σκουπίδια

Η ΕΠΟ ενημέρωσε τον Αστέρα Αμαλιάδας μέσω σχετικού εγγράφου, για την καταγγελία που έχει κάνει ο Αστέρας Βλαχιώτη ως τρίτο σωματείο το οποίο έχει έννομο συμφέρον, για αντικανονική τηλεοπτική μετάδοση του παιχνιδιού Αστέρα -Καλαμάτας. Μια καταγγελία, η οποία έχει πολύ σημαντικές πιθανότητες να πεταχτεί από την ΕΠΟ στο καλάθι των αχρήστων, για τους λόγους που θα περιγράψουμε πιο κάτω.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η υπόθεση της καταγγελίας αυτής, θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή από το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ, της διοργανώτριας του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Τα δυο σωματεία θα παραστούν δια των νομικών εκπροσώπων τους.

Ο Αστέρας Βλαχιώτη σύμφωνα με πληροφορίες, βασίζει την καταγγελία του σε μια ερμηνεία που ο ίδιος δίνει στον ΚΑΠ, ερμηνεία η οποία λέει (πάντοτε με το σκεπτικό του Αστέρα Βλαχιώτη), ότι συμβάσεις κάτω των χιλίων ευρώ, δεν πρέπει να εγκρίνονται και να δίνεται άδεια για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων. Στο σημείο αυτό όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, όπου τα ποσά των συμβάσεων είναι συνήθως μικρά, η ΕΠΟ δεν μπαίνει στη διαδικασία να εγκρίνει αυτές τις άδειες, τις οποίες δεν θεωρεί απαραίτητες (αν και εφόσον όπως είπαμε η σύμβαση η οποία θα της προσκομίσουν οι ομάδες με τον τηλεοπτικό πάροχο είναι μικρότερες των χιλίων ευρώ). Και ως εκ τούτου, ο Αστέρας Αμαλιάδας δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, καθώς έχει θέσει τη σύμβαση υπόψιν της διοργανώτριας ΕΠΟ, η οποία δια της νομικής της υπηρεσίας, απάντησε την ίδια κιόλας μέρα ανοίγοντας τον δρόμο για την τηλεοπτική μετάδοση. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης και ο βασικότατος λόγος για τον οποίο η καταγγελία του Αστέρα Βλαχιώτη πολύ δύσκολα θα μπορέσει να δικαιωθεί και να καταλήξουμε σε μηδενισμό του Αστέρα Αμαλιάδας, που είναι και αυτό το οποίο ζητάει ουσιαστικά ο Αστέρας Βλαχιώτη.

Πριν όμως μπούμε στην ουσία της υπόθεσης, υπάρχει μια πολύ σημαντική παράγραφος του ΚΑΠ, η οποία ίσως δεν επιτρέψει στην Πειθαρχική Επιτροπή να περάσει καν στη συζήτηση της ουσίας της υπόθεσης, αλλά το μόνο που να κάνει, να απορρίψει την καταγγελία αυτή ως απαράδεκτη. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει το άρθρο 23 περί υποβολής ενστάσεων και η παράγραφος -6-  αυτού, του ισχύοντα ΚΑΠ, η οποία αναφέρει: «Καταγγελία επιτρέπεται να διατυπωθεί αποκλειστικά για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε αγώνα μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριών (3) εργάσιμων ημερών από την τέλεσή του από τρίτο σωματείο με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι τούτο έχει άμεσο έννομο συμφέρον κατά το χρόνο άσκησης της καταγγελίας, το οποίο περιοριστικά προσδιορίζεται στη διαμόρφωση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος που μετέχει και  έχει σχέση με το συγκεκριμένο σωματείο κατά του οποίου στρέφεται η καταγγελία».

Ο Αστέρας Βλαχιώτη είναι σε αυτή την περίπτωση τρίτο σωματείο, έχει και έννομο συμφέρον, πλην όμως η περίπτωση αυτή δεν είναι περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή. Και ως εκ τούτου, τρίτο σωματείο δεν μπορεί για άλλο θέμα να προχωρήσει σε καταγγελία.

Πηγή: ilia.news.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Γ Εθνική