Ακολουθήστε μας

Μπάσκετ

Υποχρεωτική (επιτέλους) παρουσία γιατρού στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ από τη νέα σεζόν

Μια πολύ μεγάλη όσο και ευχάριστηείδηση αλλά και απόφασηπροέκυψε την περασμένη Δευτέρα 16 Απριλίου από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην Καλαμάτας με σημαντικά θέματα συζήτησης.

 Η απόφαση της υποχρεωτικής παρουσίας ιατρού σε όλα τα επίσημα ματς πρωταθλήματων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μια απόφαση που έρχεται να καλύψει το σοβαρό κενό της απουσίας γιατρού από τα επίσημα ματς των τοπικών πρωταθλημάτων, κρύβοντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των αθλητών σε περίπτωση σοβαρό ατυχήματος!

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ πλέον από τη νέα αγωνιστική περίοδο σε κάθε επίσημο ματς πρωταθλήματος, θα υπάρχει παρουσία γιατρού με την υποχρέωση του «γηπεδούχου» σωματείου. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει γιατρός η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα ματαιώνεται με υπαιτιότητα του «γηπεδούχου» σωματείου και θα κατακυρώνεται υπέρ του φιλοξενούμενου σωματείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσής μας ουσιαστικά πρόκειται για την εναρμόνιση με το αντίστοιχο άρθρο που υπάρχει στις προκηρύξεις των εθνικών πρωταθλημάτων και που ουσιαστικά διασφαλίζει τις ομάδες και τους αθλητές από τυχόν άσχημους τραυματισμούς. Για το λόγο αυτό, η διοίκηση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θα κάνει ραντεβού με τους Ιατρικούς Συλλόγους σε κάθε νομό (Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας), προκειμένου να υπάρξει μία καλή συνεργασία στο σοβαρό αυτό κομμάτι.

Πολύ σημαντική απόφαση από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ!

Πλέον δεν τίθεται καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, είναι μια από τις πιοσημαντικές που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια! Όσο δύσκολη μπορεί να είναι η διαδικασία υλοποίησης με έξτρα υποχρεώσεις από τα σωματεία, το μέτρο αυτό κρίνεται πολύ σημαντικό και θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί εδώ και αρκετά χρόνια, όπως για παράδειγμα συμβαίνει εδώ και πολλές σεζόν στο χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου και της ΕΠΣ Αρκαδίας.

Μέχρι σήμερα ουσιαστικά όλοι οι αθλητές σχεδόν σε όλα τα επίσημα ματς, αγωνίζονταν με την παντελή απουσία ιατρικής κάλυψης και πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ενός σοβαρού περιστατικού (τραυματισμού ή ιατρικού επεισοδίου). Μόνο σε περίπτωση που υπήρχε φίλαθλος με την ιδιότητα του ιατρού ή αντίστοιχο μέλος σε κάποιο σύλλογο, οι αθλητές θεωρούνταν πιο «ασφαλείς» σε περίπτωση κάποιου έκτακτου περιστατικού. Το ότι πλέον οι αναμετρήσεις θα διεξάγονται με μεγαλύτερη ασφάλεια για τους αθλητές με την παρουσία ιατρού αποτελεί μεγάλο βήμα εξέλιξης.

Μέχρι σήμερα πρέπει να σημειωθεί ότι στις ειδικές προκηρύξεις των πρωταθλημάτων γινόταν αναφορά για παρουσία ιατρού στα παιχνίδια χωρίς την υποχρέωση των γηπεδούχων σωματείων, που σχεδόν ποτέ δεν εξασφάλιζαν την παρουσία γιατρού. Αυτό πλέον από τη νέα σεζόν αλλάζει.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τις αποφάσεις κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ την περασμένη Δευτέρα.

contraepithesi.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Μπάσκετ