Πέμπτη , 6 Ιούνιος 2019

18ο Γύρος Καλαμάτας: Το Σάββατο η μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης με ρεκόρ συμμετοχών

Με τον πήχη των συμμετοχών, από τη Μεσσηνία και όλη την Ελλάδα, να έχει ήδη υπερβεί κάθε προηγούμενο καθώς μέχρι χθες οι εγγραφές ξεπερνούσαν τις 1100 και με την ευχή να σπάσουν και τα αγωνιστικά ρεκόρ που κρατάνε στους άνδρες από το 2014 (32’36’’ Καραβίδας-ΑΕΚ) και στις γυναίκες από το 2015 (38’55’’ Δαγκλή-Πανεπιστήμιο Αθηνών) θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο 28 Απριλίου ο 18ος Γύρος Καλαμάτας από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.

Με επίκεντρο την κεντρική πλατεία η μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. με το δυναμικό βάδισμα και στις 6.30 δοθεί η εκκίνηση για τον κυρίως αγώνα των 10 χλμ. (μέχρι το Φιλοξένια και αναστροφή), ενώ 5 λεπτά μετά θα στηθούν στην αφετηρία εκατοντάδες παιδιά και γονείς για την μικρή διαδρομή των 2 χλμ.

Μέχρι αύριο Πέμπτη θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικές εγγραφές στο sdym.gr για τα 10 χλμ. ενώ την ημέρα του αγώνα από τις 11 το πρωί θα λειτουργεί γραμματεία στην κεντρική πλατεία για παραλαβή των αριθμών και για τις δύο διαδρομές.

Για τον 18ο Γύρο Καλαμάτας μίλησαν χθες στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας εκπρόσωποι των διοργανωτών.  Με «οικοδέσποινα» την περιφερειακή σύμβουλο, Αντωνία Μπούζα, από πλευράς ΣΔΥΜ τους Χρήστο Μπένο (πρόεδρος), Θύμιο Αλεξόπουλο (αντιπρόεδρο-υπεύθυνο εθελοντών), Βαγγέλη Σιδερέα (γραμματέα), παρόντα τον διευθυντή των αγώνων και τέως πρόεδρο Αλέξη Ζάννη, καθώς και εκ μέρους των «Σαμαρειτών» του Ερυθρού Σταυρού τον Εμμανουήλ Σηφογιωργάκη.

Μπένος: Για πρώτη φορά λαϊκός αγώνας υπό την αιγίδα του Υπουργείου και της ΓΓΑ

Ο Χρήστος Μπένος ξεκίνησε την ομιλία του, ανακοινώνοντας την ξεχωριστή «σφραγίδα» που απέκτησε φέτος ο αγώνας, τονίζοντας αναλυτικότερα:

«Βρισκόμαστε λίγα 24ωρα πριν από το μεγάλο γεγονός  του συλλόγου μας, της πόλης, του νομού, της Πελοποννήσου γενικότερα, πριν από τη μεγάλη στιγμή του δρομικού κινήματος.

Στις 28 Απριλίου έχουμε τον 18ο αγώνα δρόμου Καλαμάτας και η στιγμή είναι μεγάλη και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς για πρώτη φορά σε πανελλήνια κλίμακα ένας μαζικός λαϊκός αγώνας τίθεται υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, του Υπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το γεγονός αυτό δίνει μια ξεχωριστή οντότητα, ένα διαφορετικό στίγμα και μια διαφορετική ταυτότητα στον αγώνα μας, αναγνωρίζοντας τις αξίες και την προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος τα τελευταία 30 χρόνια, από τη στιγμή που ιδρύθηκε, το 1985.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον κ. Βασιλειάδη, αλλά και τον συναθλητή μας, μέλος του Συλλόγου και Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Κωνσταντινέα, ο οποίος κατάφερε και έπεισε το υπουργείο για το μέγεθος, την αξία του αγώνα, για το δρομικό κίνημα, μέσα στο οποίο παλεύουμε όλοι μας και προσπαθούμε να το αναπτύξουμε ολοένα και περισσότερο στην πόλη που αγαπάμε.

Φυσικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε σαν Σύλλογος  Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας που διαχρονικά είναι μαζί μας και στηρίζει τον αγώνα.

Τέλος, θέλουμε να ζητήσουμε την ανοχή και την υπομονή του κόσμου και των οδηγών, γιατί οι συμμετοχές έχουν περάσει κάθε όριο -1100 μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης- ενώ πέρυσι έτρεξαν 986 αθλητές στον μεγάλο αγώνα των 10 χλμ. και στο δυναμικό βάδισμα. Η κυκλοφορία θα διακόπτεται, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας, τμηματικά. Ας καθίσει στην άκρη  ο κόσμος και ας χειροκροτήσει την προσπάθεια όλων των αθλητών. Είναι η ώρα και η στιγμή για όλους μας να ξεφύγουμε από το σύννεφο μελαγχολίας που έχουμε εδώ και 8 χρόνια στην πατρίδα μας και να δούμε μέσα από το δρομικό κίνημα και μέσα από το τρέξιμο λίγο καλύτερα τα πράγματα με ένα χαμόγελο αισιοδοξίας.

Φέτος ο αγώνας «παίζεται» πανελληνίως, από την ΕΡΤ και από την NOVA, και πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ μεγάλη επιτυχία. Σας καλούμε όλους το Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ.

Βαγγέλης Σιδερέας: Μια υπέροχη διαδρομή στην πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας

Ο Βαγγέλης Σιδερέας επεσήμανε ότι ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Καλαμάτας και συμπλήρωσε: «Στην καρδιά της Άνοιξης, σε μια υπέροχη διαδρομή, στην πιο όμορφη πόλη της Ελλάδος γίνεται αυτός ο αγώνας και καλούμε και τον κόσμο που δεν θα τρέξει να βγει από το σπίτι του, να χειροκροτήσει τους αθλητές και να τους δώσει δύναμη στην προσπάθειά τους.

Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη συνδιοργάνωση την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ΓΓΑ και την Ομοσπονδία Συλλόγων Δρομέων Υγείας, για την στήριξή τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης, τον Δήμο Καλαμάτας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον Ορειβατικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Ξαναρχίζω».

Αντωνία Μπούζα: Ενεργή συμπαράσταση σε διοργανώσεις που προωθούν τις αξίες του αθλητισμού

Από την πλευρά της η Αντωνία Μπούζα «εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, ο οποίος όπως γνωρίζετε έχει αναλάβει και την ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας»  διαβεβαίωσε πως «για μια ακόμη φορά στεκόμαστε ενεργά δίπλα  (με την Οικονομική Επιτροπή να εγκρίνει παράλληλα και την σχετική δαπάνη) στην αθλητική διοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, συνδιοργανώνοντας τον 18ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας.

Σαν αυτοδιοίκηση πιστεύουμε πάρα πολύ στις αξίες του αθλητισμού, πιστεύουμε στον εθελοντισμό και γενικότερα στις αξίες που βοηθούν στην ανάπτυξη της αθλητικής παιδείας, στη διάδοση του φίλαθλου πνεύματος, του λαϊκού μαζικού αθλητισμού, καθώς και στην ευγενή άμιλλα μέσω των αθλητικών ιδεωδών. Συγχρόνως μέσω της ήπιας άσκησης είναι πολύ σημαντικό ότι γίνεται μια προσπάθεια να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η φυσική κατάσταση και η υγεία μας», ανέφερε η κα Μπούζα, ενώ τόνισε ακόμη ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι η αθλητική διοργάνωση πραγματοποιείται «σε ένα μοναδικής ομορφιάς σημείο της Καλαμάτας, στην παραλιακή ζώνη» και το γεγονός ότι αυτή είναι αφιερωμένη στο Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών-Ναυαγοσωστών τιμώντας έτσι  εν γένει τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο.

«Όλοι μαζί, λοιπόν, το Σάββατο να τρέξουμε για την υγεία μας, αλλά και να χαρούμε την όμορφη Καλαμάτα» έδωσε το σύνθημα η κα Μπούζα.

Θύμιος Αλεξόπουλος: Όλοι μαζί να δώσουμε μια όμορφη εικόνα

Ο Θύμιος Αλεξόπουλος συμπλήρωσε:  «Ένα τέτοιο γεγονός για την πόλη μας προϋποθέτει μια πάρα πολύ καλή οργάνωση και η βάση της οργάνωσης ξεκινάει από τους εθελοντές οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση, την Τροχαία και το Λιμεναρχείο, θα μεριμνήσουν για την ασφάλεια των αθλητών και θα προσπαθήσουν όσο γίνεται να βοηθήσουν περισσότερο, αλλά και να δώσουν μια πάρα πολύ όμορφη εικόνα προς τα έξω. Οπότε η συνεργασία των εθελοντών μαζί και με τους θεατές –τους οποίους καλούμε να βγουν στους δρόμους να χειροκροτήσουν τους αθλητές γιατί θα αισθανθούν κι αυτοί κάτι ιδιαίτερο όταν θα νοιώθουν το ευχαριστώ των συμμετεχόντων που θα αγγίζει την καρδιά τους- , όλες αυτές οι ομάδες  όταν μπλέξουν μαζί θα βγει μια πολύ όμορφη εικόνα της πόλης μας».

Δέκα χρόνια στο πλευρό του αγώνα οι Σαμαρείτες

Τέλος, ο Εμμανουήλ Σηφογιωργάκης εκπροσωπώντας τους Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαρίστησε τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας «για την τιμή που μας κάνει, αφιερώνοντάς μας τον 18ο αγώνα δρόμου» και ενημέρωσε ότι «Είναι η 10η χρονιά που συμμετέχουμε καλύπτοντας υγειονομικά την εκδήλωση . Θα υπάρχουν σταθμοί πρώτων βοηθειών σε όλο το μήκος της διαδρομής». Επ’ ευκαιρίας ο ίδιος κάλεσε όποιον επιθυμεί να ενταχθεί στο Σώμα υποβάλλοντας (καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους) την ηλεκτρονική αίτηση που υπάρχει στην σελίδα samarites.gr

Ο κ. Σηφογιωργάκης «έκλεισε» ευχόμενος λιγότερα ατυχήματα και καλή επιτυχία στο έργο του ΣΔΥΜ και στον αγώνα του Σαββάτου.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη – www.tharrosnews.gr

Δείτε ακόμα...

10ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Στις 8 & 9 Ιουνίου, 166 αθλητές και αθλήτριες βετεράνοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα συναντηθούν …

Άθληση και διασκέδαση στα καλοκαιρινά καμπ του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας!

Με πρόγραμμα ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με πολλά σπορ αλλά πάντα με το ίδιο κέφι θα …