Ακολουθήστε μας

Σπορ

Αγώνας δρόμου την Κυριακή στην Φοινικούντα

  Ο πολιτιστικός σύλλογος Φοινικούντας σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου- Νέστωρος και αθλητικά σωματεία , διοργανώνουν τον Λαϊκό Δρόμο FinikoundaRUN2018 την Κυριακή 20/05.

 Η προσπάθεια μας

Η διοργάνωση του Λαϊκού δρόμου είναι μία συλλογική προσπάθεια φορέων, εθελοντών, αθλητών και χορηγών να καλλιεργήσουν το αθλητικό πνεύμα, να δώσουν χαρά σε όλους/ες αλλά και να καταστήσουν την περιοχή πόλο έλξης διερευνώντας μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Τα αγωνίσματα  πραγματοποιούνται σε δημόσιο δρόμο. Οι αθλητές,με φόντο το γαλάζιο της Θάλασσας θα αγωνιστούν σε διαδρομές ανάμεσα στις βραβευμένες παραλίες της περιοχής, στον γραφικό οικισμό του χωριού και στους παραδοσιακούς ελαιώνες.

​ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΩΝ

Τα αγωνίσματα περιλαμβάνουν 10.000μ , 5.500μ, 1000μ και 100μ (τζούνιορ) .

  • Αναμνηστικό μετάλλιο θα λάβουν όλοι/ες οι δρομείς καθώς και t-shirt.

  • Κατά την διάρκεια των διαδρομών θα υπάρχουν περίπτερα με νερά, ισοτονικά ποτά και παρατηρητές.

  • Η χρονομέτρηση θα γίνεται ηλεκτρονικά RFIDchip (Race Result TimingSystem)

  • Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ για τα 10 κ 5 km, 3 ευρώ για τα 1000m και δωρεάν για το παιδικό.  Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν στηνγραμματεία την ημέρα του αγώνα από της 7:30 π.μ έως 9:30 π.μ

  • Τα αγωνίσματα( εκτός από τα 100m) θα εκκινήσουν στις 10:00 πμ απ την Πλατεία της παραλίας Φοινικούντας σε ομάδες ανά αγώνισμα

Για την καλύτερη διεξαγωγή του Αγώνα προτείνεται η προεγγραφή με τους παραπάνω τρόπους. Οι τελευταίες εγγραφές (περιορισμένος αριθμός 30-50) θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της αφετηρίας από 07:30 έως 9:30.

 Ιατρική κάλυψη

Την Ιατρική κάλυψη του αγώνα θα παρέχουν 2 Ιατροί καθώς και η πιστοποιημένη από την ΕΕΚΑΑ ομάδα Φοινικούντας.

Όλοι όσοι λάβουν μέρος στους αγώνες, μετέχουν με προσωπική τους ευθύνη, για θέματα υγείας, ατυχήματος και προσωπικής ασφάλειας.Για τα ανήλικα παιδιά την ευθύνη φέρουν οι γονείς τους.

Ασφάλεια

Για την ασφαλή διεξαγωγή θα μεριμνήσει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος. Θα χρησιμοποιηθούν 50 εθελοντές τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίες όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό και η τοπική αστυνομία.

     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

  • Από 7.30 έως 9.30 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου

  • 10:00 εκκίνηση

  • 12:00-12:30 απονομές

  • 13:00 Λήξη διοργάνωσης

More in Σπορ