Τρίτη , 20 Νοέμβριος 2018

ΣΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Επιτυχίες στο 19ο Ευχίδειο Άθλο 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και για 19η συνεχόμενη χρονιά, ο ιστορικός διεθνής αγώνας υπεραπόστασης με την επωνυμία «Ευχίδειος Άθλος 2018» που γίνεται κάθε χρόνο στα χνάρια του αρχαίου ημεροδρόμου, Ευχίδα.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο «Ελληνικός Όμιλος Τριάθλου και Αθλημάτων Μεγάλης Διάρκειας “Ο Ευχίδας”» και ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των Δήμων της διαδρομής: Θηβαίων, Λεβαδέων, Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας, Δελφών και είχε τη συνεργασία φορέων και συλλόγων κατά μήκος της διαδρομής. Οι 81 δρομείς ξεκίνησαν στις 6 το πρωί από τις Πλαταιές και τερμάτισαν 70 στους Δελφούς καλύπτοντας μία απόσταση 107,5 χιλιομέτρων, περνώντας τη κλασσική διαδρομή του «Ευχίδα» Πλαταιές, Λεύκτρα, Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, Θίσβη, Αγ. Αννα, Κυριάκι, Στείρι, Δίστομο, Αράχοβαδιαδοχικά, Δελφοί.

Ο «Ελληνικός Όμιλος Τριάθλου και Αθλημάτων Μεγάλης Διάρκειας «Ο Ευχίδας»» φέτος για πρώτη φορά διοργάνωσε και έναν παράλληλο αγώνα 55 χλμ., με αφετηρία επίσης στις Πλαταιές και τερματισμό στην Αρβανίτσα, όπου ολοκλήρωσαν τη διαδρομή 37 αθλητές. Ο αγώνας φέρει την επωνυμία «9 Μούσες» αφιερωμένος στις Μούσες που στην μυθολογία κατοικούσαν στον Ελικώνα. Την τιμητική της στην παρθενική διοργάνωση είχε η Κλειώ. Παρόντες και σε αυτόν τον αγώνα υπεραπόστασης τρεις αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, με τους Βασίλη Κουμανάκο και Νίκο Τζαμουράνη να τρέχουν στα 107,5 χιλ και τον Δημήτρη Σταυρόπουλο να συμμετέχει στα 55χιλ.

Για το Βασίλη Κουμανάκο δεν πήγαν τα πράγματα όπως θα ήθελε, καθώς προερχόμενος από τον μεγάλο του άθλο των 250 χλμ στην έρημο Σαχάρα, τραυματίας και με φλεγμονή στο πόδι αρκέστηκε να τερματίσει στον αγώνα των μουσών στα 55 χλμ. Παρόλο αυτά η διοργάνωση τίμησε το Βασίλη για τον μεγάλο του άθλο στον Marathon de Sables 250km, καθώς μαζί με τη σημαία του ΣΔΥΜ, σε όλη τη διάρκεια του υπερμαραθώνιου κρατούσε και τη δάδα του Ευχίδα.

Ο Νίκος Τζαμουράνης, πανευτυχής ολοκλήρωσε με επιτυχία τον 19° Ευχίδειο Άθλο των 107,5 χλμ, τον οποίο έτρεξε για πρώτη φορά, τερματίζοντας σε χρόνο 14:34:12, προερχόμενος μάλιστα από έναν άλλο αγώνα μέσα στην άνοιξη, αυτού του 2ου Γύρου της Μάνης 80 χιλιομέτρων.

Στον αγώνα των «Μουσών» και τα 55 χλμ. ένα άλλο μέλος του συλλόγου, ο Δημήτρης Σταυρόπουλος τερμάτισε σε χρόνο 5:36:58′ καταλαμβάνοντας την 5η θέση στη γενική κατάταξη και την 4η θέση στους άντρες.

Για την ιστορία πρώτος στα 107,5 χιλ για τους άντρες ήταν ο Γιάννης Λουκάς, καλύπτοντας την απόσταση σε 9:40:31, 2ος ο Βασίλης Πολυμερόπουλος και τρίτος ο Μοχάμεντ Σαουτε. Τον αγώνα ολοκλήρωσαν και 7 γυναίκες με 1η τη Χριστίνα Χριστάκου καλύπτοντας την απόσταση σε 12:36:03, 2η η Ελένη Τζίμα και 3η η Σοφία Κασίμη.
Στον άλλο ιστορικό αγώνα των 9 Μουσών τερμάτισαν 37 δρομείς, με πρώτο στους άντρες να τερματίζει ο Κωνσταντίνος Φρυδάς σε 4:55:58, δεύτερος ο Σταν Φαϊναουτ και τρίτος ο Βλάσης Καραβασίλης. Τον αγώνα ολοκλήρωσαν και 4 γυναίκες με πρώτη η Ροδάνθη Διαμαντέα σε 5:21:55, δεύτερη η Αντιγόνη Θεοδώρου και τρίτη η Βίκυ Καρπούζα.

(Από τον ΣΔΥΜ)

Δείτε ακόμα...

36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ο ΣΔΥΜ στα βήματα του ημεροδρόμου

Ο ΣΔΥ Μεσσηνίας ήταν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου εκεί που η προσοχή όλων ήταν στραμμένη: …

Με την 3η θέση επέτρεψε από την Κόρινθο η Παπακωνσταντίνου

Με μια ακόμη διάκριση σε τουρνουά Ε3, αυτή την φορά στην Κόρινθο, η Μαριάννα Παπακωνσταντίνου …

error: Content is protected !!