Ακολουθήστε μας

Μαύρη Θύελλα

«ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ»: Το μεγάλο deal ολοκληρώθηκε. Νέος προπονητής ο Γιάννης Χριστόπουλος

Νέος προπονητής στην ομάδα της Καλαμάτας θα είναι πλέον ο Γιάννης Χριστόπουλος που είπε το μεγάλο ναι στην πρότασης της διοίκησης.

Ο 46χρονος Μεσσήνιος τεχνικός έδωσε τα χέρια με τους «μελανόλευκους», με την διοίκηση να ανακοινώνει στην συνέχεια την έναρξη της συνεργασίας με τον Γιάννη Χριστόπουλο για «τρία» χρόνια.

Ο “ΠΣ Η Καλαμάτα” είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή κ. Γιάννη Χριστόπουλο. Ο καταξιωμένος Καλαματιανός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριετούς διάρκειας”. 

Ο Χριστόπουλος αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας προπονητής της σεζόν 2012-13, όπως τον ψήφισαν οι συνάδελφοί στην ετήσια γιορτή του ΠΣΑΠ, μπροστά από Τσιώλη και Δώνη.

Την χρονιά 2013-14 που κατάφερε να οδηγήσει τα Γιάννενα στην Ευρώπη, ό συναδέλφος Μιχάλης Μερτζιανίδης στο www.skygoal.gr εξηγείσε πως πέτυχε ο Χριστόπουλος εκείνο το μικρό θαύμα:

«Οι επιλογές του ήταν διαλεγμένες μία προς μία και απόλυτα προσωπικές. Όποιον πλησίασε ήξερε τι ήθελε απ’ αυτόν και τι ζητούσε. Και τον κέρδιζε, φέρνοντάς τον στην ομάδα, γιατί μιλούσε απευθείας στην καρδιά του.

Δεν πτοήθηκε στην αρχή, μετά από μια βαριά ήττα στα φιλικά. Είχε όραμα, σχέδιο, πρόγραμμα και στόχο. Είχε όμως και την ευελιξία και την ικανότητα να κάνει μικρές διορθωτικές κινήσεις εκεί που χρειαζόταν. Είχε κι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. 

Έκανε τους παίκτες του να μην παίζουν μόνο για την ομάδα και τον εαυτό τους, αλλά και για τον προπονητή τους. Νο1 μυστικό για μια πετυχημένη ομάδα. Τα αποδυτήρια έγιναν οικογενειακή εστία, με ισχυρά στεγανά. Η ομάδα έγινε παρέα. Και η παρέα κατάφερε να βλέπει το ποδόσφαιρο όχι μόνο ως εργασία, αλλά και ως χαρά και διασκέδαση.

More in Μαύρη Θύελλα