Ακολουθήστε μας

Εθνική Ελλάδος

Το «ναυάγιο» στο Ελλάδα – Ιράν! Γιατί ματαιώθηκε το φιλικό της Τουρκίας

Η εθνική ομάδα της Ελλάδας θα αντιμετώπιζε το ερχόμενο Σάββατο 2 Ιουνίου, την αντίστοιχη του Ιράν σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν και τα προκριμματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020. Ο αγώνας όμως ακυρώθηκε για μη αγωνιστικούς λόγους.

Το εν λόγω παιχνίδι είχε αποφασιστεί να διεξαχθεί στην  Τουρκία, όπου σήμερα (28/05) το Ιράν φιλοξενείται από την εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας, όμως μετά το δυστυχές συμβάν με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, η ΕΠΟ αποφάσισε να ζητήσει από την ιρανική ομοσπονδία να αλλάξει η έδρα του αγώνα, παρά το γεγονός ότι θα έχανε αρκετά χρήματα.

Οι νέες προτάσεις και το «ναυάγιο»

Η ελληνική πρόταση μάλιστα, έκανε λόγο και για κάλυψη όλων των εξόδων του αγώνα, αρκεί το Ιράν να κάλυπτε τα δικά του έξοδα ταξιδιού και μετακινήσεων. Κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό και η αντιπρόταση ήταν να πάρουν οι Ιρανοί όλα τα τηλεοπτικά έσοδα. Ούτε σε αυτή την περίπτωση υπήρξε συμφωνία όμως, με την τελική ιδέα από την ιρανική πλευρά να ζητά τουλάχιστον να μην υπάρχουν διαφημίσεις για αλκοολούχα προϊόντα και από στοιχηματικές εταιρείες, για θρησκευτικούς λόγους, κάτι στο οποίο δεν θα μπορούσε να απαντήσει θετικά η ελληνική ομοσπονδία, αφού δύο από τους βασικούς χορηγούς της προέρχονται από αυτές τις δύο αγορές.

Κάπως έτσι λοιπόν και παρότι ζητήθηκε ακόμη και η βοήθεια της FIFA, χωρίς αποτέλεσμα, οδηγηθήκαμε στο «ναυάγιο» της ακύρωσης του φιλικού αγώνα, που ήταν προγραμματισμένος για το ερχόμενο Σάββατο (02/06).

Πηγή: newsit.gr

More in Εθνική Ελλάδος