Ακολουθήστε μας

Ποδόσφαιρο

«Πάσα στα θρανία»… του Δημοτικού Σχολείου Πελοπίου. Επίσκεψη του Βασίλη Γεωργόπουλου

Με επίσκεψη του Ομοσπονδιακού προπονητή Βασίλη Γεωργόπουλου στο Δημοτικό Σχολείο Πελοπίου Ηλείας, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΠΟ «Πάσα στα θρανία», με την ΕΠΣ Ηλείας να παίρνει μέρος σε μια ακόμα δράση που αναδεικνύει τις ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου και βοηθούν στο άνοιγμα του στην κοινωνία.

Παρούσα και αντιπροσωπία της ΕΠΣ με τον Αντιπρόεδρο κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο και την Πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής κυρία Βίκυ Δημητρακοπούλου και του Ενωσιακό Προπονητή Χρυσανθακόπουλο Αντώνη και τον Καθηγητή Φ.Αγωγής και προπονητή των τοπικών ακαδημιών του Πέλοψ Πελοπίου Βασίλη Χρυσανθακόπουλου … και φυσικά το Εκπαιδευτικό προσωπικό με το Διευθυντή του Σχολείου κ. Πικέα Γεώργιο..

Το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το αρμόδιο Υπουργείο που εκπονείται από την Ε.Π.Ο. και υλοποιείται σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004, προπονητές και εκπαιδευτές σε δεκάδες Δημοτικά Σχολεία, της περιφέρειας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Ομοσπονδία προχώρησε στην έκδοση ενός πρωτότυπου σχολικού εγχειριδίου, φιλικού προς τους νεαρούς μαθητές, το οποίο περιέχει προσωπικές ιστορίες και συμβουλές πρώην και νυν διεθνών παικτών, θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, εκτεταμένες αναφορές στην ιστορική διαδρομή του αθλήματος, στις ειδικές μορφές ποδοσφαίρου (Άμμου, Σάλας) και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς επίσης πλήθος κοινωνικών μηνυμάτων.

Εκτός των επισκέψεων, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποστέλλει σχολικά εγχειρίδια, μπάλες ποδοσφαίρου και φανέλες, ώστε να προσφερθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές, η χαρά της άθλησης και της ποδοσφαιρικής ενημέρωσης, πάντα σε συνεργασία και υπό την εποπτεία των Διευθυντών και γυμναστών των Σχολείων.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υλοποίησε το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» σε περισσότερους από 6.500 μαθητές Δημοτικού με τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους, θέτοντας ως πρωταρχικούς στόχους τη σωστή ποδοσφαιρική εκπαίδευση εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος, τη μετάδοση των ευγενών αξιών του ποδοσφαίρου και την αγαστή συνεργασία της Ομοσπονδίας με τους αρμόδιους φορείς και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας προς όφελος του παιχνιδιού και της κοινωνίας.

 

Φωτό-κείμενο: Αντώνης Χρυσανθακόπουλος – ilia24.gr

More in Ποδόσφαιρο