Κυριακή , 9 Ιούνιος 2019

Με 9 αθλητές ο ΣΔΥΜ στον αγώνα υπεραπόστασης «ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο επετειακός 5ος αγώνας υπεραπόστασης 70 χλμ στον Πάρνωνα το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 με την ονομασία «Κρόνιον Πέρασμα: τρέξιμο στο ιερό βουνό του Κρόνου, του πατέρα των θεών».

Τον αγώνα διοργάνωσαν ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ο ΦΔΟΠΥΜ, η τοπική κοινότητα Αγίου Πέτρου με την αρωγή φορέων και επαγγελματιών της κοινότητας και είχε την ευγενική συμμετοχή του ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ο 2ος αγώνας, συνολικής απόστασης 37,5 χλμ. που είχε την ονομασία «Δρόμοι του Πάρνωνα ή Ημικρόνιον Πέρασμα».

Συνολικά συμμετείχαν 142 αθλητές και αθλήτριες και στους δύο αγώνες, που ήρθαν απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, οι οποίοι έτρεξαν σε μια πανέμορφη κυκλική διαδρομή που περιλάμβανε τοπία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, έχοντας αφετηρία και τερματισμό τον Αγ. Πέτρο Κυνουρίας, διασχίζοντας κατά σειρά τα χωριά Βαμβακού, Βαρβίτσα, Καρυές, Βούρβουρα, Άγιος Πέτρος.  13 σταθμοί ανεφοδιασμού με δεκάδες εθελοντές, κάλυψαν τις ανάγκες των αθλητών, οι οποίοι κατέβαλαν επίπονες προσπάθειες μέχρι να τερματίσουν και αφού πρώτα θα έπρεπε να είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτό.

Στους αγώνες του Πάρνωνα συμμετείχαν εννέα δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, απ’ τους οποίους οι πέντε στον αγώνα των 70 χλμ. και οι τέσσερις στον αγώνα των 37,5 χλμ. Στο Κρόνιον Πέρασμα 70 χλμ. συμμετείχαν οι Σταυρούλα Μπάκα η οποία μάλιστα τερμάτισε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης στις γυναίκες, ο Νίκος Τζαμουράνης, η Βασιλική Βαϊνά, ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος που έκανε το πρώτο του αγώνα υπεραπόστασης και ο ΣτέλιοςΞυπόλιτος  που ατύχησε λόγω ασθένειας να σταματήσει τον αγώνα. Στο Ημικρόνιον Πέρασμα 37,5 χλμ. συμμετείχαν οι Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ο Δημήτρης Χριστόπουλος και οι Κωνσταντίνος και Νικόλαος Παρασκευάς.

Το Κρόνιο Πέρασμα 2018 ολοκληρώθηκε με μια συγκινητική τελετή για τους πρώτους αθλητές και αθλήτριες, καθώς και με την απονομή βραβείων και αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τα ανωτέρω μέλη του για τη συμμετοχή τους στους ανωτέρω αγώνες υπεραπόστασης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δείτε ακόμα...

Roland Garros: Ο Τιμ απέκλεισε τον Τζόκοβιτς μετά από «μαραθώνιο» ημιτελικό!

Μετά από ένα αγώνα που κράτησε… δύο ημέρες, αφού η βροχή σταμάτησε αρκετές φορές τη …

ΣΔΥΜ: Αγώνας κατά των ναρκωτικών την Κυριακή 30 Ιουνίου

Η 26η Ιουνίου έχει καθοριστεί Διεθνώς ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Ο Σύλλογος …