Κυριακή , 26 Μάιος 2019

Καταγγελίες Μάκαρη για το νέο γήπεδο Σφαγείων (ΦΩΤΟ)

Λακκούβες στον αγωνιστικό χώρο έχουν αρχίσει και σχηματίζονται στο μόλις και πλήρως ανακατασκευασμένο γήπεδο στα παλιά σφαγεία της Καλαμάτας, ενώ σε διάφορα σημεία φαίνεται να έχει φθαρεί και ο πλαστικός χλοοτάπητας. Το γήπεδο ανακατασκευάστηκε με δάνειο που πήρε ο Δήμος Καλαμάτας και εγκαινιάστηκε στις 25 Απρίλη 2018. Για τα προβλήματα στο γήπεδο μίλησε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, ενώ ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τον ευχαρίστησε για την επισήμανση, ανέφερε ότι θα πάει και ο ίδιος αύριο να δει τι συμβαίνει στο γήπεδο και τόνισε ότι αν υπάρχει πρόβλημα πρέπει να αποκατασταθεί από τον εργολάβο που έκανε το έργο ώστε να μην κινδυνεύουν με τραυματισμό οι ποδοσφαιριστές χρήστες της καινούργιας αθλητικής υποδομής….

Ο Μανώλης Μάκαρης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσίασε και φωτογραφία με πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον αγωνιστικό χώρο και συγκεκριμένα με μια λακκούβα που έχει σχηματιστεί.

Επισκεφθήκαμε και εμείς το μεσημέρι το γήπεδο και πράγματι είδαμε σε διάφορα σημεία η επιφάνεια του αγωνιστικού χώρου να μην είναι επίπεδη, καθώς και φθορές του αγωνιστικού χώρου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μανώλης Μάκαρης επισημαίνει τα εξής: “Κατά την επιτόπου αυτοψία της Δημοτικής Παράταξης Καλαμάτας «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» εντοπίστηκαν δυνητικά επικίνδυνα βαθουλώματα  στον πλαστικό χλοοτάπητα που εγκαινίασε η δημοτική αρχή προ 3μήνου στη Δυτική Παραλία (πρώην Σφαγεία) και χρηματοδοτήθηκε με δανεισμό του Δήμου Καλαμάτας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Συγκεκριμένα ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα (προς την θάλασσα) παρουσιάστηκαν βαθουλώματα με αποκάλυψη του μαύρου υλικού πλήρωσης (κόκκοι καουτσούκ). Κάτι τέτοιο είναι δυνητικά επικίνδυνο για τους αθλούμενους και ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλα τμήματα με την χρήση του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου.
Οφείλει άμεσα η δημοτική αρχή
1. Να προβεί σε άμεση επικοινωνία με τον ανάδοχο για την άμεση επιδιόρθωση της γενεσιουργού αιτίας που προκάλεσε αυτήν την αστοχία. Να εξεταστεί αν το σύστημα αποστράγγισης  είναι αρκούντως ικανοποιητικό και αν η τοποθέτηση του υποστρώματος του χλοοτάπητα έγινε κατά τον σωστό τρόπο.
2. Αφού διορθωθούν οι συγκεκριμένες αστοχίες να υπάρξει  και γραπτή πιστοποίηση με το πρότυπο που έχει θέσει η FIFA για τους συνθετικούς χλοοτάπητες”.
Στ.Μ.

Πηγή: kalamatajournal.gr

Δείτε ακόμα...

15ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ: Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η 5η αγωνιστική για τον 15ο πρωτάθλημα παλαιμάχων που διοργανώνει η ΕΠΣ …

ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Φιλικός αγώνας γυναικών σήμερα στο γήπεδο Μεσσηνιακού

Διεθνής φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου γυναικών ανάμεσα στην Εθνική Βελγίου και την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων της …