Σάββατο , 8 Ιούνιος 2019

Αισιοδοξία για μετάλλια στο Ευρωπαϊκό από την εθνική ομάδα στίβου

Μετάλλια και σπουδαίες επιδόσεις θα αναζητήσουν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. «Να υπερασπιστώ τον τίτλο μου», τόνισε η Στεφανίδη.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν μέλη της ελληνικής αποστολής που θα ταξιδέψει στο Βερολίνο για το 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ. Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για σπουδαίες επιδόσεις και μετάλλια.

«Θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ τον τίτλο μου στο Βερολίνο. Είμαι αισιόδοξη, αλλά σίγουρα θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αφού η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα έχει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη με 4.85μ. Πιστεύω ότι το χρυσό μετάλλιο θα κριθεί πιθανότατα στα 4.90μ.», είπε η κορυφαία επικοντίστρια Κατερίνα Στεφανίδη, η μεγάλη ελληνική ελπίδα για χρυσό μετάλλιο.

Ο Κώστας Φιλιππίδης, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους άντρες στο ίδιο αγώνισμα, σημείωσε: «Είμαστε μια μεγάλη ομάδα φέτος, η μεγαλύτερη αριθμητικά που υπήρξε από το 2006 στο Γκέτεμποργκ. Είμαστε μια ομάδα υψηλού επιπέδου, με αθλητές που βρίσκονται πολύ ψηλά στις κατατάξεις των αγωνισμάτων. Αθλητές που σαφώς πάνε για να διακριθούν και αυτό θα φανεί στο Βερολίνο. Αυτό είναι το 6ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που λαμβάνω μέρος. Στο άλμα επί κοντώ τα πράγματα είναι απρόβλεπτα, υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες και είναι ένα αγώνισμα πολύ ιδιαίτερο. Θεωρώ ότι θα είναι ένας ενδιαφέρον αγώνας, αφού ήδη στην Ευρώπη έχουμε πέντε αθλητές που έχουν περάσει πάνω από τα 5.90μ. Εγώ έχω την 6η καλύτερη επίδοση και θα επιδιώξω ότι καλύτερο. Όταν αγωνίζομαι, στόχος μου είναι πάντα το μετάλλιο. Θα κάνω μια μεγάλη προσπάθεια, αν και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Ο «παλιός» Κώστας Μπανιώτης, που θα διαγωνιστεί στο ύψος, πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό που η Ελλάδα πηγαίνει στη διοργάνωση με μία μεγάλη ομάδα. Για μένα προσωπικά είναι το 5ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, είμαι υγιής, αισιοδοξώ και θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Η Μαρία Μπελιμπασάκη τόνισε: «Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη για την διοργάνωση στο Βερολίνο. Βάσει επίδοσης είμαι ήδη στον ημιτελικό των 400μ και βασικός μου στόχος είναι να περάσω στον τελικό, όπου όλα πλέον θα είναι ανοικτά. Εκεί θα δούμε τι θα γίνει. Έχω μάθει να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Ακόμη και απέναντι σε καλύτερες αθλήτριες πάντα παλεύω για το καλύτερο».

Ο Λυκούργος Τσάκωνας που θα συμμετάσχει στα 200μ. είπε: «Είμαι σε καλή κατάσταση και η προετοιμασία μου πήγε καλά. Θέλω να κοιτάζω την κάθε κούρσα ξεχωριστά και ελπίζω να φθάσω μακριά. Το επίπεδο είναι υψηλό στα 200μ και δεν είναι μόνο 2-3 ονόματα, αφού δέκα αθλητές έχουν επιδόσεις παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ελπίζω για το καλύτερο».

Η Νικόλ Κυριακοπούλου στοχεύει στο δεύτερο μετάλλιο της καριέρας της στο Ευρωπαϊκό: «Είναι η 5η διοργάνωση για μένα και κατά τη γνώμη μου θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αφού οι αθλήτριες έχουν ανεβεί επίπεδο. Αρχικά πρέπει να περάσω τελικό και από εκεί και πέρα όλα είναι ανοικτά για μετάλλιο. Γιατί όχι. Θα χρειαστεί κατά τη γνώμη μου άλμα στα 4.75μ για μετάλλιο. Η κόρη μου θα με βλέπει από την τηλεόραση και θα με χειροκροτεί».

«Είμαι καλά και με τον προπονητή μου (σ.σ. Γιώργος Πομάσκι) αισιοδοξούμε ότι θα πάμε όπως έχουμε σχεδιάσει. Φέτος έκανα αρκετά μίτινγκ στο εξωτερικό και απέκτησα μια καλή εμπειρία από μεγάλους αγώνες. Νομίζω ότι είμαι έτοιμος για το Βερολίνο. Και ο τελικός θα μπορούσε να είναι μια καλή παρουσία για μένα στο ευρωπαϊκό, αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα, θα το δούμε στο Βερολίνο», είπε ο νεαρός πρωταθλητής του μήκους Μίλτος Τεντόγλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

Τα μέλη της αποστολής πέρασαν αρκετές ώρες στο ξενοδοχείο «Hilton», όπου είχαν την ευκαιρία να παραλάβουν τον εξοπλισμό τους, να φωτογραφηθούν με τα ρούχα της εθνικής ομάδας και να μιλήσουν με τους δημοσιογράφους. Ένα πρωινό γεμάτο χαμόγελα, θετικές σκέψεις και την προσδοκία πως αυτή τη ομάδα έχει την προοπτική να φτάσει ψηλά στη διοργάνωση.

Για περισσότερες από δύο ώρες τα μέλη της ομάδας είχαν την ευκαιρία να τα… πουν με το φακό, να ποζάρουν παίζοντας, αλλά και σοβαρά, ατομικά και σε ομάδες. Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι πως η Εθνική ομάδα είχε την ευκαιρία να περάσει ένα πρωινό μαζί, να γεμίσει μπαταρίες να χαλαρώσει και πλέον να ετοιμαστεί για το κορυφαίο γεγονός της θερινής περιόδου και φυσικά να απολαύσει ένα γεύμα στο roof garden του ξενοδοχείου.

Στη διάρκεια του πρωινού έγινε και το τεχνικό μίτινγκ της ομάδας. «Σας θαυμάζω, σας πιστεύω στα εμπιστεύομαι», ήταν τα λόγια του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου, ο οποίος στη διάρκεια του μίτινγκ αναφέρθηκε στις επικείμενες αλλαγές στο σύστημα πρόκρισης στις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και στις ενέργειες που θα κάνει η ομοσπονδία στο εγγύς μέλλον, προκειμένου να ακολουθήσει τις εξελίξεις. «Η χώρα μας δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν και λαμπρό μέλλον έχει και ελπιδοφόρο μέλλον. Σας εύχομαι καλό αγώνα και να καταφέρετε να πετύχετε το στόχο σας», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, είπε: «Εσείς και εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στις αλλαγές που έρχονται και στα νέα δεδομένα. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην αλλαγή κριτηρίων με την οποία συγκροτήθηκε η εθνική ομάδα. Καλή επιτυχία στην ομάδα μας, η οποία είναι δυνατή και ικανή για καλές παρουσίες».

Ο εθνικός προπονητής, Γιάννης Κουτσιώρας, ενημέρωσε τα μέλη της ομάδας για θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαμονή τους και την προπόνηση τους στο Βερολίνο και για άλλα διαδικαστικά ζητήματα που θα προκύψουν κατά την παραμονή τους στην γερμανική πόλη. Στους αθλητές μίλησε τόσο η αρχηγός αποστολής, Ξένια Αργειτάκη, όσο και ο επικεφαλής γιατρός της ομοσπονδίας, Διονύσης Χίσσας.

Το πρώτο γκρουπ αναχωρεί για το Βερολίνο το πρωί της Κυριακής. Αναλυτικά αύριο ταξιδεύουν οι: Στεφανίδη, Κυριακοπούλου, Τεντόγλου, Σκαρβέλης, Αναστασάκης, Μουρτά, Πόλακ, Παπαχρήστου, Υφαντίδου, Μπανιώτης, Ειρήνη Βασιλείου, Αννα Βασιλείου, Τσάκωνας, Νυφαντόπουλος, Σπανουδακη, Σκαρβέλη.

Photo credits: Eurokinissi

Πηγή: sport24.gr

Δείτε ακόμα...

Με 36 Αθλητές και Αθλήτριες θα Συμμετέχει ο Μεσσηνιακός στην Διοργάνωση «Θώδεια» στο Λουτράκι

Με μια μεγάλη αποστολή, αποτελούμενη από 36 αθλητές και αθλήτριες, θα συμμετέχει ο Μεσσηνιακός στην …

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Με την Συμμετοχή 200 Παιδιών Πραγματοποιήθηκε η Αναπτυξιακή Ημερίδα Στίβου

Η τελευταία αναπτυξιακή ημερίδα στίβου των ακαδημιών του Μεσσηνιακού της τρέχουσας περιόδου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο …