Δευτέρα , 10 Δεκέμβριος 2018

Η ΕΠΟ ενέκρινε την προκήρυξη της Super League και ψήφισε αναδιάρθρωση

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ η προκήρυξη της Super League, καθώς και η δημιουργία ενδιάμεσης κατηγορίας. 

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/08), παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA, Πετρ Φούσεκ και αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Εκτελεστική Επιτροπή την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και τη δημιουργία Super League 2 (η τωρινή Football League) με τη συμμετοχή 12 ομάδων.

Εκτός αυτού ενέκρινε την προκήρυξη της Super League, που προβλέπει υποβιβασμό τριών ομάδων και άνοδο μίας, για «να αρχίσει το πρωτάθλημα», όπως αναφέρεται, ενώ γι’ αυτή της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, έγινε γνωστό ότι θα ρυθμιστεί έως την έναρξη των πρωταθλημάτων στις 23 Σεπτεμβρίου. Η Football League, βέβαια, δεν θα ξεκινήσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά τον Οκτώβριο.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.:

Στο θέμα έγκρισης των προκηρύξεων των Super League και Football League της αγωνιστικής περιόδου 2018-19:

* Να εγκριθεί η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και η δημιουργία της Super League 2 από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 με συμμετοχή 12 ομάδων.

* Να εγκριθεί το συνοπτικό πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

* Να εγκριθεί «κατ΄ άρθρο» η προκήρυξη του πρωταθλήματος 2018-19 της Super League, προκειμένου να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου.

* Τα λοιπά θέματα που αφορούν στην προκήρυξη της Football League, καθώς και ζητήματα ανόδου-υποβιβασμού από και προς την Super League 2, την Football League και τη Γ΄ Εθνική κατηγορία θα ρυθμιστούν έως την έναρξη των πρωταθλημάτων στις 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Αναφορικά με το αίτημα της Super League για τροποποίηση του άρθρου 29 του Κ.Α.Π. ή την έγκριση παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης των τηλεοπτικών συμβολαίων των ΠΑΕ στην Ε.Π.Ο. έως τις 31 Αυγούστου 2018:

* Να συζητηθούν τα αιτήματα της Super League στην Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. προς λήψη οριστικής  απόφασης».

Δείτε ακόμα...

Superleague: Τέσσερα ματς… φωτιά για τη 13η “στροφή”

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Superleague συνεχίζεται την Κυριακή (09/12/2018) με τέσσερις σημαντικές αναμετρήσεις. …

Εργοτέλης – Κέρκυρα 1-2: Διπλό για τους «Φαίακες» με πρωταγωνιστή τον Λινάρδο

Η Κέρκυρα με δυο γκολ του Λινάρδου επικράτησε του Εργοτέλη εκτός έδρας και σκαρφάλωσε στην …

error: Content is protected !!