Ακολουθήστε μας

Ειδήσεις

Υπογράφηκε η σύμβαση για ανακατασκευή του στίβου στο Δημοτικό Στάδιο

Υπογράφηκε χθες, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και το Δήμαρχο, παρουσία του Βουλευτή Π. Κωνσταντινέα, η προγραμματική σύμβαση για το έργο με τίτλο «Ανακατασκευή (retopping) Στίβου Δημοτικού Σταδίου Δήμου Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 230.000 € με ΦΠΑ. Το 30% θα καταβληθεί από τον Προϋπολογισμό του Δήμου Καλαμάτας.

Η προς ανακατασκευή επιφάνεια ανέρχεται σε 4.000 τετραγωνικά μέτρα και θα προηγηθεί η αφαίρεση της φθαρμένης επιφάνειας, ο ενδελεχής καθαρισμός, η τοποθέτηση νέου τάπητα ταρτάν και η διαγράμμισή του.
Ένα έργο πολύ σημαντικό και απαραίτητο, αφού το ταρτάν του Σταδίου έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της αντοχής του, ακατάλληλο να φιλοξενεί μεγάλους αγώνες όπως τα Παπαφλέσσεια και επικίνδυνο για τους αθλουμένους.

Ωστόσο, η μεγάλη είδηση ίσως είναι αλλού, καθώς αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για την κατασκευή νέου κλειστού, ένα έργο άκρως αναγκαίο για την Καλαμάτα με δεκάδες συλλόγους και χιλιάδες αθλουμένους. Σύμφωνα με πληροφορίες στον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα ρίχθηκε το μπαλάκι για τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου μεγάλου έργου εφ όσον ο Δήμος προλάβει να ετοιμάσει την σχετική μελέτη μέσα σε έναν μήνα! Εγχείρημα ίσως όχι ανέφικτο δεδομένου ότι στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες προετοιμασίες για το περίφημο προ 20ετίας περίπου παλαί ντε σπορ της Καλαμάτας στην Αγία Τριάδα.

Πηγή: tharrosnews.gr

More in Ειδήσεις