Κυριακή , 26 Μάιος 2019

Με εννέα Αθλητές ο ΣΔΥΜ στο 4° Παλαμήδειο Άθλο

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο όμορφο Ναύπλιο, ο 4ος Παλαμήδειος Άθλος Ναυπλίου με τη συμμετοχή περίπου 2000 δρομέων και θεατών.

Το πρόγραμμα άνοιξε ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων, για να ακολουθήσουν ο αγώνας των 3 χιλιομέτρων για αρχάριους δρομείς και νέους, εν συνεχεία ο παιδικός αγώνας 1,5 χιλιόμετρα και τέλος ο «Παλαμήδειος Άθλος» 5 χιλιομέτρων που ήταν και το δυσκολότερο κομμάτι καθώς περιλάμβανε ανάβαση της διαδρομής των 999 σκαλιών (850μ.) προς το κάστρο και εν συνεχεία την έντονη κατηφόρα 4,15 χιλιομέτρων.

Όλοι οι αγώνες είχαν εκκίνηση και τερματισμό επί της οδού της 25ης Μαρτίου.

Τους αγώνες διοργάνωσαν ο  Δήμος Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, το αθλητικό σωματείο ΓΕ Αργολίδας και ήταν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Συμμαχίας για την Ελλάδα.

Ο Παλαμήδειος Άθλος είναι μια ιδιαίτερη εκδήλωση καθώς αποτελεί μία μοναδική διοργάνωση λόγω της φύσης της διαδρομής και της ιστορικότητάς του και γίνεται ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης από τον Τουρκικό Ζυγό.

Το παρών έδωσαν εννέα δρομείς από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, από τους οποίους οι επτά έτρεξαν στον αγώνα 10 χλμ και οι δύο δοκίμασαν την ανάβαση του Κάστρου.

Σημαντική επιτυχία σημειώθηκε στα 10 χιλ, καθώς ο Εμιλιάνο Κάνο τερμάτισε 3ος στη γενική κατάταξη σημειώνοντας χρόνο 36:02, ακολούθησε στη 4η θέση με λίγα δευτερόλεπτα πιο πίσω ο Ηλίας Νικολόπουλοςσημειώνοντας χρόνο 36:20, πιο πίσω στην 8η θέση ο Δημήτρης Ρούτσης με χρόνο 38:17, εν συνεχεία στην 11ηθέση ο Δημήτρης Πασσιάς με χρόνο 38:53, μετά η πρώτη γυναίκα για το σύλλογο η Γιώτα Ασημάκου με χρόνο 44:13, ο Γιώργος Ξιάρχος με χρόνο 47:08 και τέλος ο Αντώνης Κωστογιάννης με χρόνο 52:46.

Στο Παλαμήδειο Άθλο των 5 χιλ δοκίμασαν τις αντοχές τους δύο γυναίκες του συλλόγου μας, οι οποίες μάλιστα διακρίθηκαν, καθώς τερμάτισαν και οι δύο πρώτες στη κατηγορία τους.
Πρόκειται για τη Σταυρούλα Νικολούδη που σημείωσε χρόνο 28:42΄και η Wilkinson Jayne σημειώνοντας χρόνο 42:18΄.

Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τα ανωτέρω μέλη του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5 Km

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 10 Km

Δείτε ακόμα...

Σηματοδότηση μονοπατιού στην Ιερά Μονή Βελανιδιάς

Την ερχόμενη Κυριακή, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας καλεί τα μέλη και τους φίλους του, να …

Η κλήρωση της τελικής φάσης της Β’ Εθνικής Ανδρών! Με ποιους κληρώθηκε ο ΝΟΚ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (22/5) στα γραφεία της ΚΟΕ, η κλήρωση της τελικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης …