Κυριακή , 26 Μάιος 2019

Παραλίγο τραγωδία στο Κολυμβητήριο Καλαμάτας: Σώθηκε αθλητής που του γύρισε η γλώσσα

Παραλίγο τραγωδία στο Κολυμβητήριο Καλαμάτας τη Δευτέρα με τραυματισμό αθλητή κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Σύμφωνα με καταγγελίες, κατά τη διάρκεια της προπόνησης γύρισε η γλώσσα σε νεαρό αθλητή, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να πνιγεί. Ο αθλητής χάρη στην έγκαιρη και σωτήρια επέμβαση των προπονητών του σώθηκε, στον χώρο κλήθηκε ασθενοφόρο και ο αθλητής διεκομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν υπάρχει γιατρός στον χώρο του Κολυμβητηρίου, ούτε νοσηλεύτρια και οι συνθήκες προπονήσεων και άθλησης εξακολουθούν να είναι προβληματικές.

Για το θέμα κατέθεσαν ερώτηση προς την Δημοτική Αρχή Καλαμάτας οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης,Δημήτρης Οικονομάκος, Τάσος Νιάρχος, Χριστίνα Καντζιλιέρη, ζητώντας την πρόσληψη γιατρού και εργασίες επισκευών του χώρου από τον Δήμο, προκειμένου να λειτουργεί σωστά και με ασφάλεια.

Ακολουθεί η ερώτηση:

“Με αφορμή τον τραυματισμό αθλητή στο κολυμβητήριο Καλαμάτας”

Την Δευτέρα 3/12/2018, κατά την διάρκεια προπόνησης στο χώρο του κολυμβητηρίου, γύρισε η γλωσσά σε νεαρό αθλητή με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να κινδυνέψει με πνιγμό. Τα χειρότερα αποτράπηκαν χάρις την επέμβαση των προπονητών και των ψυχραιμότερων, με αποτέλεσμα ο νεαρός αθλητής να ανακτήσει τις αισθήσεις του και να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Επανέρχεται στο προσκήνιο με τραγικό τρόπο ηέλλειψη γιατρού από το χώρο του κολυμβητήριουόπως και στο χώρο του δημοτικού σταδίου όπου αθλούνται εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά. Είναι συχνό φαινόμενο τόσο οι μικροτραυματισμοί όσο και τα σοβαρότερα περιστατικά, όπως το χθεσινό, να αντιμετωπίζονται από τους προπονητές που δεν έχουν την απαιτούμενη γνώση.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της μείωσης του προϋπολογισμού για τον αθλητισμό τόσο από το κράτος, όσο από το Δήμο Καλαμάτας.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Καλαμάτας, αλλά και πανελλαδικά, είναι παρατημένες, φυτοζωούν, ενώ είναι και ανεπαρκείς για την κάλυψη των αναγκών των αθλητών.

Συγκεκριμένα στο κολυμβητήριο Καλαμάτας, που αθλούνται εκατοντάδες παιδιά και ενήλικες, η κατάσταση είναι προβληματική. Παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή διαφημίζει συνέχεια μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης, κάνει διάφορες ανακαινίσεις βιτρίνας δαπανώντας υπέρογκα ποσά, τα ουσιαστικά προβλήματα παραμένουν.

Το ιατρείο του κολυμβητηρίου είναι σε άθλια κατάσταση, χωρίς γιατρό, ούτε καν νοσοκόμο και με έλλειψη των βασικών ειδών πρώτης βοήθειας (δεν έχει ούτε γάζα). Σωματεία και αθλητές παρακαλάνε να έχει ηλιόλουστες μέρες ώστε να έχει το νερό σταθερή θερμοκρασία. Τα αποδυτήρια δεν φτάνουν να καλύψουν τον αριθμό τον αθλητών και έχουν παρατήσει για δεκαετίες τον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας με αποτέλεσμα να γίνονται συνέχεα τραυματισμοί!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1) Πρόσληψη γιατρού και όλου του απαιτούμενου προσωπικού ώστε να λειτουργεί με ασφάλεια το κολυμβητήριο

2) Να γίνουν όλες οι απαραίτητες επισκευές για την σωστή λειτουργία του κολυμβητήριου. Οι εργασίες να γίνουν με ευθύνη του Δήμου και να μην μετακυληστεί η ευθύνη και το κόστος σε συλλόγους, ομάδες, γονείς.

Ρωτάμε την Δημοτική Αρχή:

Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και με τι χρονοδιάγραμμα θα προβεί ώστε να λυθούν τα παραπάνω;”

Πηγή: messinialive.gr

Δείτε ακόμα...

Προχωρούν οι εργασίες για γήπεδο μπάσκετ στο Φραγκοπήγαδο

Οι εργασίες για την κατασκευή αθλητικού κέντρου στο Φραγκοπήγαδο της Καλαμάτας έχουν καλό βηματισμό. Η …

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στου Τσώλη

Δυο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στην Καλαμάτα το βράδυ της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα …