Τρίτη , 14 Μάιος 2019

Διεθνές καμπ για σκάφη 420 και ομόφωνη ανάθεση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας στην Καλαμάτα

Δύο σπουδαίες διοργανώσεις εξασφάλισε για την Καλαμάτα ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Αίολος και ο πρόεδρός του, Χάρης Βγενής, έχοντας στο πλευρό τη γραμματέα του συλλόγου Ζέφη Γιαννοπούλου, επέλεξε την χθεσινή εορτή του Αγίου Νικολάου, προστάτη των θαλασσινών, για να κάνει ανακοινώσεις.

Πιο συγκεκριμένα ο καλαματιανός σύλλογος θα φιλοξενήσει στην Καλαμάτα στις αρχές Φεβρουαρίου 2019 διεθνές καμπ για σκάφη 420, με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Ελβετίας και της Ιταλίας, υπό την καθοδήγηση του Έλληνα Ομοσπονδιακού προπονητή Ν. Δρούγκα, ενώ παράλληλα το ίδιο διάστημα κορυφαία εταιρεία κατασκευής πανιών θα δοκιμάσει στον Μεσσηνιακό Κόλπο τα πανιά που προορίζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο!

Επίσης, ο Αίολος εξασφάλισε, με ομόφωνη πρόταση των σωματείων της Νοτιοδυτικής Ελλάδος και του Δημήτρη Κακαλίκα, ως υπεύθυνου της ΕΙΟ για την ίδια περιοχή, την διοργάνωση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Optimist Laser 4.7, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 22-25 Μαρτίου 2019.

Ο κ. Βγενής ξεκίνησε τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου (που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα όπου αυτές τις μέρες δίνουν εξετάσεις πιστοποίησης όσοι παρακολούθησαν την τελευταία σχολή Ανοικτής Θάλασσας του συλλόγου), με ευχές:
«Εκ μέρους του ΝΑΣΚ Αίολος Καλαμάτας, των αθλητών και των μελών του συλλόγου θα θέλαμε να μεταφέρουμε τις θερμότερες ευχές για καλές θάλασσες στους απανταχού Έλληνες ναυτικούς, στους κυβερνήτες και τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού μας, όπως επίσης και στους κυβερνήτες και τα πληρώματα του Λιμενικού Σώματος Ελλάδος οι οποίοι φυλάσσουν τα θαλάσσια σύνορά μας. Ο Άγιος Νικόλας να ’ναι στις πλώρες τους και να επιστρέφουν πάντα με ασφάλεια στις οικογένειές τους».
Δίνοντας τις λεπτομέρειες των επικείμενων σημαντικών διοργανώσεων ο Χάρης Βγενής συνέχισε:
«Διαλέξαμε αυτή την εορταστική ημέρα να σας ανακοινώσουμε δυο ναυταθλητικές διοργανώσεις οι οποίες είναι διεθνούς επιπέδου και θα πραγματοποιηθούν από τον ΝΑΣΚ Αίολος στην πόλη της Καλαμάτας.

Από 1 έως 8 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί διεθνές προπονητικό καμπ ιστιοπλοΐας κατηγορίας 420. Είναι διθέσιο σκάφος με πλήρωμα και κυβερνήτη, λίγο πιο μικρό από αυτό που είδατε να τιμονεύει ο Μάντης με τον Καγιαλή στην Ολυμπιάδα του Ρίο. Θα βρεθούν στην πόλη μας αθλητές των Εθνικών Ομάδων Ελβετίας, Ιταλίας και των ΗΠΑ.

Επίσης θα βρεθούν οι ιδιοκτήτες και τα τεχνικά στελέχη μεγάλης εταιρίας που κατασκευάζει πανιά ιστιοπλοΐας και θα δοκιμάσουν συγκεκριμένα πανιά για τα προτείνουν στους αθλητές για την Ολυμπιάδα του Τόκυο του 2020.

Με μεγάλη μας χαρά θα φιλοξενήσουμε αυτό το καμπ. Την ευθύνη θα έχει ο διεθνώς καταξιωμένως προπονητής Νίκος Δρούγκας που είναι συνεργάτης του Συλλόγου μας, μας το πρότεινε και με χαρά αποδεχθήκαμε αυτή του την πρόταση.
«Επίσης, 22 με 25 Μαρτίου 2019 θα φιλοξενήσουμε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ανέθεσε στο σωματείο μας ύστερα από ομόφωνη πρόταση όλων των σωματείων της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων καθώς επίσης πρότασης του Εφόρου Ν.Δ. Ελλάδος της Ε.Ι.Ο., Δημήτρη Κακαλίκα -τον οποίο ευχαριστηθούμε θερμά για την στήριξη του -την διοργάνωση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

Για τέσσερις ημέρες 150 αθλητές θα βρεθούν στην πόλη μας, μαζί με περί 150 συνοδούς, προπονητές και κηδεμόνες γιατί οι ηλικίες θα είναι από 6 μέχρι 17 χρονών.

Θέλουμε να ευχαριστούμε όλους τους φορείς με τους όποιους έχουμε έρθει σε επικοινωνία και γνωρίζουμε την πρόθεσή τους να στηρίξουν τις διοργανώσεις: το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως επίσης και τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες αναγνωρίζουν την προσπάθεια που κάνει ο σύλλογός μας για εξωστρέφεια και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, αναλαμβάνοντας μεγάλες διοργανώσεις. Θα τους έχουμε στο πλευρό τους, τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Επίσης καλούμε όποιον θέλει να συμμετάσχει στην διοργάνωση ως εθελοντής να έρθει στις εγκαταστάσεις του συλλόγου μας τις ημέρες και τις ώρες λειτουργίας, τα Σαββατοκύριακα που κάνουν προπόνηση τα παιδιά και να ενταχθεί στην μεγάλοι ιστιοπλοϊκή μας οικογένεια», ανέφερε ο κ. Βγενής, περιμένοντας την στήριξη όλων για ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, που ούτως ή άλλως είναι δεδομένη, αφού η Καλαμάτα διαθέτει «από τους καλύτερους θαλάσσιους στίβους στην Ελλάδα και το έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, τα μέλη και οι αθλητές εγγυώνται την καλή εκτέλεση του πρωταθλήματος»…

Πηγή: tharrosnews.gr

Δείτε ακόμα...

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Ελληνικό έπος στη Μαδρίτη! «Προσκύνησε» και ο Ισπανός – videos

Ανεπανάληπτος Στέφανος Τσιτσιπάς, «λύγισε» τον Ράφα Ναδάλ μέσα στη Μαδρίτη και πήρε επική πρόκριση στον …

Πρώτη νίκη για τη Σάκκαρη στη Ρώμη

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε με το δεξί τη συμμετοχή της στο όπεν της Ιταλίας, αποκλείοντας …