Ακολουθήστε μας

Σπορ

ΣΔΥΜ: Με 5 χρυσά μετάλλια και 4 Βαλκανικά ρεκόρ ο Παναγιώτης Δούσης στη Κωνσταντινούπολη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαρτίου 2019 οι Βαλκανικοί αγώνες κλειστού στίβου Βετεράνων, στο Κλειστό Στάδιο «ASLI ÇAKIR ATLETICS INDOOR FACILITY» και ήταν υπό την Αιγίδα της Τουρκικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού TAFΗ συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς συμμετείχαν πάνω από χίλιοι αθλητές από 12 χώρες .

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν 75 αθλητές και αθλήτριες, ανάμεσά τους και ο Βετεράνος αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Παναγιώτης Δούσης.

Με τέσσερα νέα βαλκανικά ρεκόρ και με πέντε χρυσά μετάλλια στη συλλογή του, ο Παναγιώτης Δούσης κυριαρχεί και είναι αναμφισβήτητα ο ρέκορμαν των Βαλκανίων.

Βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στη κορυφή στη κατηγορία του, «μαζεύοντας» συνολικά 70 χρυσά βαλκανικά μετάλλια και κατέχει επάξια την πρώτη θέση από όλους τους αθλητές των Βαλκανίων.

Στη Κωνσταντινούπολη αγωνίστηκε σε τέσσερα ατομικά αθλήματα καταρρίπτοντας τα προηγούμενα βαλκανικά ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος, παίρνοντας αντίστοιχα 4 χρυσά μετάλλια στα 800μ(4:39.77),1500μ(9:04.10), 3000μ(19:10.11)και 3000μ βάδην)(23:03.49), ενώ ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο πήρε και στο ομαδικό αγώνισμα των 4Χ200μ όπου συμμετείχε, αγωνιζόμενος στο τρίτο διακοσάρι.

Ευχαριστημένος ο ίδιος μετά τους αγώνες δήλωσε:
«Όταν στέκομαι στην αφετηρία δεν βλέπω αν έχω έναν ή δέκα αντιπάλους δίπλα μου. Αντίπαλος για μένα είναι ο ίδιος μου ο εαυτός και το χρονόμετρο στοχεύοντας πάντα  να σταματήσω το χρόνο εκεί που έχω βάλει ως στόχο.Αυτό το επιτυγχάνω με την βοήθεια του άξιου προπονητή της Εθνικής ομάδας, Παναγιώτη Μανωλόπουλου από την Χαλκίδα, που βρίσκεται πάντοτε δίπλα της και τον ευχαριστώ θερμά».

Αναμφισβήτητα προϋπόθεση για τις επιτυχίες του παίζει σημαντικό ρόλο η σκληρή δουλειά που κάνει με τις καθημερινές προπονήσεις του, η θέληση για άθληση και πάνω απ’ όλα η κατάθεση ψυχής, ειδικά όταν αγωνίζεται σε διεθνή επίπεδο με τα χρώματα της Ελλάδας.

Ο ΣΔΥΜ εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

More in Σπορ