Ακολουθήστε μας

Μαύρη Θύελλα

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ : άλλα λόγια να αγαπιόμαστε… που δεν πείθουν!

Χωρισμένοι σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, οι διοικούντες του ΠΣ Η Καλαμάτα, στο ΔΣ που έγινε εχθές στα γραφεία της ομάδας στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Από την μία σχεδόν όλοι οι νυν διοικούντες και από την άλλη οι εξωδιοικητικοί  Αγαθοκλής, αλλά και ο στενός συνεργάτης του και δεξί του χέρι, Γιάννης Φαβατάς καθώς και ο πρώην πρόεδρος Γιάννης Σταματογιαννόπουλος.

Οι πρώτοι κατηγόρησαν ευθέως, προσκομίζοντας μάλιστα και συγκεκριμένες φωτογραφικές “αποδείξεις” στους δεύτερους για την συντριβή του Ασπροπύργου, και κάπου εκεί υπήρξε μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ δύο διοικητικών που λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια! Έξω από την αίθουσα, αρκετοί οργανωμένοι περίμεναν με αγωνία να τελειώσει το συμβούλιο που διήρκεσε πάνω από 2 ώρες.

Μόνο ο Λάσκαρης δεν έδωσε “το παρών” από το Δ.Σ. της Καλαμάτας, ενώ εκεί ήταν και οι Αγαθοκλής, Φαββατάς, Κρεμμύδας και βέβαια ο Γιάννης Χριστόπουλος που προσπάθησε να εξηγήσει πως ήρθε αυτή η βαριά ήττα στον Ασπρόπυργο, κάτι που έκανε φυσικά και προχθές στην συνάντηση του με τους οργανωμένους όπου είχε πάει και με κάποιους παίκτες. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε και κάποιος από τους οργανωμένους που βρέθηκαν στην συνάντηση με τον προπονητή της ομάδας, «λίγο έλειψε να μας βγάλει στο γήπεδο με την μπάλα για να μας δείξει πως έχασε η ομάδα¨!

Τελικά και μετά από 2,5 περίπου ώρες και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, αποφασίστηκε αναγκαστικά πάντα η ομάδα να πάει έως έχει – και με Γιάννη Χριστόπουλο, μέχρι το τέλος φέτος ανεξάρτητα ποιο θα είναι αυτό και αμέσως μετά να γίνει Γενική Συνέλευση.

Πρώτος και αρκετά πριν ολοκληρωθεί το συμβούλιο αποχώρησε ο Γιάννης Σταματογιαννόπουλος, ενώ αρκετές φορές βγήκε από την αίθουσα ο Αποστόλης Κουκούτσης για να κάνει τσιγάρο, αλλά μάλλον ο πραγματικός λόγος θα ήταν ότι δεν άντεχε να ακούει αυτά που άκουγε στο συμβούλιο και έβγαινε για να ηρεμήσει για λίγο αν κρίνουμε από την έκφραση του προσώπου του. Εξερχόμενος ο Παύλος Κρανιώτης μετά το τέλος του συμβουλίου και ερωτώμενος από τους φιλάθλους, είπε πως πάμε ενωμένοι για την άνοδο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανέβει η Καλαμάτα ως δεύτερη ακόμα και χωρίς αγώνες μπαράζ, αφήνοντας έκπληκτους τους συγκεντρωμένους φιλάθλους!

Αυτό όμως που φαίνεται πως δεν έχουν ακόμα καταλάβει όλοι αυτοί οι κύριοι που οδηγούν το τρένο της Μαύρης Θύελλας, είναι πως ο κόσμος δεν έχει πειστεί, δεν έχει ακόμα καταλάβει το πως συνέβη η συντριβή στον Ασπρόπυργο, και πολύ δε περισσότερο ο τρόπος που αυτό έγινε. Η αλήθεια είναι πως δεν χωνεύεται και εύκολα μια ομάδα να οδηγεί την κούρσα του Πρωταθλήματος 2 στροφές πριν το τέλος, στον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς, να δεχτεί όσα γκολ είχε δεχτεί σε όλη την χρονιά σε ένα μόνο παιχνίδι, και συνάμα να ψιθυρίζονται διάφορα περίεργα σε όλες τις ποδοσφαιρικές πιάτσες στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο παιχνίδι! Δεν νομίζετε πως παραείναι πολλές οι συμπτώσεις;

Με αυτά και με αυτά το σίγουρο είναι πως παρά την όποια προσπάθεια εξήγησης του φαινομένου από τους ειδικούς (γιατί περί φαινομένου πλέον πρόκειται) κανένας δεν δείχνει να έχει πειστεί, και αυτό το διαπιστώσαμε με όποιον και αν ανοίξαμε κουβέντα από τους φιλάθλους. Αυτό που καταλάβαμε είναι πως οι οργανωμένοι κατά κύριο λόγο δίνουν δανεικό χρόνο στην διοίκηση με την ελπίδα να ανέβει η ομάδα φέτος όσο πια ουτοπικό και να ακούγεται την δεδομένη στιγμή, και μετά ίσως πάρουν πιο επίσημη και ξεκάθαρη θέση.

Όσον αφορά την κριτική και την απόδοση ευθυνών που είναι πολλές δεν θα το κάνουμε ούτε εμείς τώρα. Δεν είναι ούτε η κατάλληλη στιγμή ούτε και σωστό λίγο πριν η ομάδα ολοκληρώσει την αγωνιστική της χρονιά. Ακόμα είμαστε και εμείς απλοί παρατηρητές. Παρατηρητές, αλλά καλοί παρατηρητές, βλέποντας σχεδόν τα πάντα από την αρχή της χρονιάς, μαζεύοντας στοιχεία αλλά και συμπεριφορές, και να είστε σίγουροι πως με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, θα γίνει η κριτική και η ανάλυση όπως πρέπει και πάντα χωρίς δόλο αλλά με στοιχεία που δεν θα δέχονται αμφισβήτησης. Και τότε ίσως κάποιοι χάσουν τον ύπνο τους!

Το μοναδικό ζητούμενο τώρα είναι η ομάδα να μπορέσει να εξαντλήσει ότι πιθανότητες έχει ώστε να σώσει μια φοβερή χρονιά μέχρι πριν λίγες ημέρες, και που κάποιοι δυστυχώς κατέστρεψαν βάζοντας τον εαυτό τους πάνω από την ιδέα που λέγετε ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ, αλλά και πάνω από τον υπέροχο λαό της!

 

«Υπάρχει κάποιο σημείο, πέρα από το οποίο, η υπομονή παύει να είναι αρετή.»
Thomas Morton, 1590-1647

More in Μαύρη Θύελλα