Ακολουθήστε μας

Μπάσκετ

Απειλείται η διεξαγωγή των play-off στην Α1 κατηγορία ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ;

Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Μια αγωνιστική που το βαθμολογικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στη «μάχη» της σωτηρίας, ανάμεσα σε τρεις ομάδες (ΓΣ Γαργαλιάνων, Καλαμάτα ’80, ΣΠΟΚ Ευκλής). Ακομη ένα ενδιαφέρον μέτωπο έχει να κάνει και με το κατά πόσο απειλείται η διεξαγωγή των φετινών play-off του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Συλλόγου Δρομέων βρίσκεται στην κορυφή με 45 βαθμούς, με τον Πολύβιο να μένει στους 41 βαθμούς λόγω του αποψινού ρεπό του, ενώ ο Ακάδημος βρίσκεται στην δεύτερη θέση με δεδομένο τουλάχιστον τον ένα βαθμό από την συμμετοχή την τελευταία αγωνιστική. Βάσει λοιπόν της προκήρυξης αν ο πρωτοπόρος τερματίσει στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με τουλάχιστον πέντε βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο στη βαθμολογία, τα play-off δεν διεξάγονται και ο πρωταθλητής αναδεικνύεται με το τέλος της κανονικής περιόδου.

Βάσει των σημερινών δεδομένων αν ο Σύλλογος Δρομέων σήμερα κερδίσει τον Σπαρτιατικό και ο Ευκλής που «καίγεται» για τη νίκη στην προσπάθειά του να αποφύγει τον υποβιβασμό, επικρατήσει το Ακάδημου, τότε δεν θα διεξαχθούν play-off και οι Δρομείς κατακτούν άμεσα το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Πηγή: contraepithesi.gr

More in Μπάσκετ