Ακολουθήστε μας

Μαύρη Θύελλα

Για τις 3 Μαΐου «πάει» στη Βουλή η αναδιάρθρωση;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportime:

Η περίφημη αναδιάρθρωση μοιάζει πως φτάνει στο τέλος της, καθώς ο αρμόδιος Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης έκανε γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στην Βουλή η σχετική τροπολογία.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός θα την καταθέσει την Παρασκευή 3 Μαΐου, πιθανότατα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και αναμένεται να εγκριθεί από την πλειοψηφία των Βουλευτών.

Αν και υπάρχουν αντιδράσεις από Βουλευτές της επαρχίας που δέχονται πιέσεις από πρωταθλήτριες ομάδες που τίθεται απέναντι στην άμεση εφαρμογή της.

Εντούτοις η αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου με την δημιουργία της Super League 2 φαίνεται πως θα ψηφιστεί και το πλάνο του Βασιλειάδη θα προχωρήσει κανονικά, εκτιμά ο συντάκτης του Sportime, υπενθυμιζοντας ακόμα ότι στη Super League θα συμμετάσχουν 14 ομάδες, στη νεοσύστατη κατηγορία 12 ομάδες, στη Football League 14 ομάδες, ενώ η Γ’ εθνική θα μείνει ως έχει.

Μέχρι πάντως να κατατεθεί το νομοσχέδιο η …παραφιλολογία συνεχίζεται, καθώς ιδίως οι πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής αισθάνονται ότι θίγονται.

Μάλιστα η ιστοσελίδα “dikisports.blogspot.com” αναφέρεται σε προωθούμενο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η διεξαγωγή αγώνων μπαράζ μεταξύ των οκτώ πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής (ΑΟ Καβάλας, Κρόνος Αργυράδων, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας, Ιάλυσος, Αιγάλεω και Ασπρόπυργος, Βέροια) για δύο έξτρα θέσεις στη νέα Super League 2 (Β’ Εθνική). Το νέο αυτό σενάριο θέλει επίσης οι υπόλοιπες έξι ομάδες να πηγαίνουν στην Football League, αλλά το ίδιο να συμβαίνει και με τους οκτώ δευτεραθλητές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστούν τα μπαράζ για τα οποία ωστόσο έχει ήδη γίνει η κλήρωση.

Το τελευταίο αυτό ενδεχόμενο αφορά φυσικά και την Καλαμάτα, που ετοιμάζεται για το διπλό αγώνα μπαράζ με τον Διαγόρα, στην Ρόδο την Τετάρτη 8 Μαΐου και στο γήπεδο του Μεσσηνιακού στις 15/5. Οι άλλοι τρεις αγώνες μπαράζ είναι προγραμματισμένοι για τις 5 Μαΐου (8/5 οι ρεβάνς).

More in Μαύρη Θύελλα