Ακολουθήστε μας

Σπορ

Για δεύτερη εβδομάδα το κολυμβητήριο Καλαμάτας φιλοξενεί δεκάδες αθλητές

Μετά τη σουηδική ομάδα της Σάλτις, την Αργυρούπολη, το Βόλο και τον Ποσειδώνα Ιλισίων το κολυμβητήριο Καλαμάτας φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα τον Ωκεανό Αμαρουσίου και την Ολυμπιάδα Πετρούπολης. Πάνω από 150 «δελφίνια» προαγωνιστικών και αγωνιστικών κατηγοριών είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτά τα ανοιξιάτικα καμπ προετοιμασίας των συλλόγων τους, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη δυναμική που έχει η πόλη μας στον τομέα του αθλητικού τουρισμού.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του προπονητή της Ολυμπιάδας Πετρούπολης, Μιχάλης Δρίκος, ο οποίος επέλεξε να ξαναέρθει στην Καλαμάτα για δεύτερη συνεχή χρονιά, έχοντας τη δυνατότητα να τη συγκρίνει με παλιότερες εμπειρίες σε άλλες περιοχές, όπως η Κρήτη, η Χίος, η Τρίπολη, η Θεσσαλονίκη και η Κεφαλλονιά.

Στα βασικά «συν» της μεσσηνιακής πρωτεύουσας που τονίζουν όλες οι φιλοξενούμενες αποστολές είναι ότι υπάρχει εύκολη πρόσβαση από το ξενοδοχείο στην πισίνα και γενικά σε όλες τις διαδρομές της πόλης χωρίς να χρειάζεται μεταφορικό μέσο.

Ο κ. Δρίκος, τονίζει ακόμα το γεγονός ότι υπάρχει άψογη συνεργασία με όλους, αρχίζοντας από την επικοινωνία των διοικούντων με τους υπεύθυνους προκειμένου να εξασφαλίσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα και διαδρομές χρήσης, αλλά και στη συνέχεια με τους υπαλλήλους και κυρίως με τους συναδέλφους του προπονητές (ανέφερε ενδεικτικά τους Στάθη Μπακολιά-Τάκη Λαγοπάτη του ΝΟΚ και Νίκο Λυμπέρη του Άργη) για ό,τι χρειαζόταν ή για παράδειγμα προκειμένου να ανοίξει η πισίνα την Πρωτομαγιά.

Από την άλλη, το κρύο σχετικά νερό, 25 βαθμούς, ενώ η ομάδα του προπονείται σε 26,9-27,1 είναι το βασικό πρόβλημα που αντιμετώπισε στην Καλαμάτα ο Μιχάλης Δρίκος, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο αφενός αποτρέπει τα πιο μικρά παιδιά από το να ασχοληθούν με την κολύμβηση, αφετέρου δεν επιτρέπει την απαιτούμενη απόδοση στις προπονήσεις υψηλών απαιτήσεων. Για την κατάσταση του κολυμβητηρίου έδειξε συγκαταβατικός κατανοώντας τις προσπάθειες που γίνονται για συντήρηση των πεπαλαιωμένων εγκαταστάσεων, δειχνοντας και την ανάγκη αντικατάστασης των τσιμεντένιων βατήρων της δυτικής πλευράς, όπως έχει ήδη γίνει με τους αγωνιστικούς της ανατολικής.

Το πρόγραμμα των προπονήσεων της Ολυμπιάδας Πετρούπολης που έχει έρθει φέτος στην Καλαμάτα με οκτώ αθλητές του αγωνιστικού τμήματος είναι ιδιαίτερα εντατικό, περιλαμβάνοντας τις περισσότερες ημέρες τριπλές προπονήσεις, η μια εκτός πισίνας, και είναι η αγωνιστική νοοτροπία που χαρακτηρίζει τα μέλη της ομάδας που τους επιτρέπει να αντεπεξέρχονται.

Με εντυπωσιακή αποστολή 50 κολυμβητών ο Ωκεανός, ετοιμάζεται για διεθνείς και πανελλήνιους αγώνες

Με μια πραγματικά μεγάλη αποστολή 50 αθλητών και αθλητριών από 13 έως 28 ετών θα βρίσκεται στην Καλαμάτα μέχρι την Κυριακή η κολυμβητική ομάδα του Ωκεανού Αμαρουσίου. Ανάμεσά τους και διεθνείς κολυμβητές, όπως η Νικολέτα Παυλοπούλου που προετοιμάζεται για ένα μίτινγκ στην Σκωτία, οι Γεωργία Δαμασιώτη, Σιούτα Μαρία, Στέργιος Μπίλας που θα λάβουν μέρος στους Βαλκανικούς, ενώ η Γεωργία Δαμασιώτη θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας και τον σύλλογό της και στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων.

Την αθηναϊκή αποστολή συνοδεύουν οι προπονητής Γιώργος και Δημήτρης Δαμασιώτης, με τον τελευταίο να μιλάει στο «Θ», μεταφέροντας την ικανοποίησή του για τις πολύ θετικές συνθήκες και προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες κύλησε αυτή η εβδομάδα της προετοιμασίας (έχουν έρθει στην Καλαμάτα από τη Δευτέρα του Πάσχα και το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις, μέχρι την αυριανή αναχώρηση).

Ο Δ. Δαμασιώτης κάνει λόγο για ιδανικές συνθήκες, αναφέροντας τις μικρές αποστάσεις από το ξενοδοχείο έως το κολυμβητήριο και την ευκαιρία για μια ασφαλή βόλτα των παιδιών π.χ. στο λιμάνι, τον καλό καιρό, την καλή συνεργασία και εξυπηρετικότητα. Για τον προπονητή του Ωκεανού η θερμοκρασία της πισίνας ήταν ικανοποιητική, παρ’ ότι και η δική του ομάδα προπονειται στην Αθήνα στους 26,5 βαθμούς, ενώ θεωρεί ότι η κατασκευή ενός εξειδικευμένου γυμναστηρίου εντός του κολυμβητηρίου θα συμπλήρωνε ιδανικά τις εγκαταστάσεις.

Χ.Ε. – tharrosnews,gr

More in Σπορ