Ακολουθήστε μας

Σπορ

Εντυπωσιακό το 4ο Κύπελλο «Σπ. Κοντόπουλος» του ΝΟΚ, με 630 συμμετοχές από 23 συλλόγους!

Με 630 «δελφίνια» αγωνιστικών και προαγωνιστικών κατηγοριών από 23 συλλόγους ξεκίνησε χθες στην Καλαμάτα το 4ο Κύπελλο κολύμβησης που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος στη μνήμη του Σπύρου Κοντόπουλου. Μια πραγματικά εντυπωσιακή σε μέγεθος αθλητική γιορτή που θα ολοκληρωθεί σήμερα στο κολυμβητήριο της πόλης μας (έναρξη της δράσης από τις 9.30 π.μ.), δίνοντας την ευκαιρία για ένα δυνατό ανταγωνιστικό τεστ στους μεγαλύτερους αθλητές εν όψει των υποχρεώσεων του καλοκαιριού και τη χαρά του αθλητισμού και των εμπειριών στα μικρότερα παιδιά.
«Παραπάνω δε γίνεται, λόγω χωρητικότητας. Αν υπήρχαν οι προδιαγραφές, λόγω του ονόματος που έχουμε σαν Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, θα μπορούσε να πετύχουμε πραγματικά μια τεράστια διοργάνωση εδώ στην πόλη μας, όσον αφορά στον υγρό στίβο» σχολίασε στο «Θ» με δικαιολογημένη ικανοποίηση ο προπονητής του ΝΟΚ και παλιός πρωταθλητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λαγοπάτης, ενώ συνέχισε τονίζοντας και τα παρακάτω:
«Η πρώτη μέρα κύλησε πάρα πολύ ομαλά. Όλοι οι κολυμβητές ευχαριστήθηκαν την ωραία μέρα στο κολυμβητήριό μας, κάνανε πολύ καλές επιδόσεις και ευελπιστούμε να έχουμε καλά αποτελέσματα και στη συνέχεια. Έχουμε 630 συμμετοχές, έναντι 470 πέρυσι, από 23 συλλόγους. Είναι ρεκόρ απ’ όλες τις πλευρές, είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο. Νομίζω ότι έχουμε δώσει σαν σύλλογος ό,τι καλύτερο μπορούμε και πιστεύω οι αθλητές, οι προπονητές και ο κόσμος να το έχουν καταλάβει αυτό.
Την πρώτη αγωνιστική ο ΝΟΚ είχε μια πολύ αξιόλογη παρουσία στους αγώνες, με περίπου 10 μετάλλια. Δεν είναι όμως αυτό το σημαντικό, αλλά το ότι καταφέραμε να έχουμε 80 συμμετοχές! Είναι πολύ μεγάλο νούμερο, αν αναλογιστούμε ότι τις προηγούμενες χρονιές είχαμε 50-55. Καλούμε τον κόσμο να έρθει και την Κυριακή στο κολυμβητήριο Καλαμάτας να παρακολουθήσει τους αγώνες του 4ου Κυπέλλου Κοντόπουλος, αλλά και σε πιο μόνιμη βάση να έρθει στο ΝΟΚ, να μάθει τα μυστικά της κολύμβησης και να ευχαριστηθεί τον αθλητισμό».

Με 48 συμμετοχές ο Άργης

Ο Άργης Καλαμάτας συμμετέχει στη διοργάνωση με 48 παιδιά, με τον προπονητή, Νίκο Λυμπέρη, να επισημαίνει τα εξής: «Η αγωνιστική μας ομάδα ξεκουράστηκε λίγο μετά την εντατική προετοιμασία του Πάσχα. Γι’ αυτό και κολυμπήσαμε γρήγορα και όλα τα παιδιά μας έκαναν ατομικά ρεκόρ, αλλά έχουμε ακόμα έξι εβδομάδες «Γολγοθά» να ανεβούμε και μετά θα πέσουμε ένα μήνα πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Επομένως το Κύπελλο Κοντόπουλος είναι για μας ουσιαστικά προπόνηση. Η διοργάνωση είναι πολύ καλή, ανταγωνισμός υπάρχει και στα μεγάλα παιδιά και τα μικρά παιδιά είναι πολλά.
Ο Άργης θα συμμετάσχει την άλλη εβδομάδα και στον διεθνή αγώνα «Ακρόπολις» με δύο αθλητές, με τον Αθανασουλάκη και την Πατικοπούλου».

Κώστας Κοντόπουλος: Κάθε χρόνο και καλύτερα

Τέλος, ο Καλαματιανός πρωταθλητής Κώστας Κοντόπουλος (γιός του παλιού εφόρου του ΝΟΚ, Σπύρου, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο διήμερος αγώνας), ανέφερε στο «Θ»:
«Είναι πάρα πολύ όμορφο το γεγονός ότι ο ΝΟΚ διοργανώνει αυτόν τον αγώνα στη μνήμη του πατέρα μου. Είναι η 4η χρονιά που πραγματοποιείται το «Κύπελλο Σπύρος Κοντόπουλος». Κάθε χρόνο είναι και καλύτερα, πιο πολλή οργάνωση, περισσότερες συμμετοχές, έρχονται από την Αττική και κάτω αρκετά σωματεία. Είναι ωραίο και ότι οργανώνεται και ο κόσμος, δηλαδή μαζί και οι γονείς των παιδιών της ομάδας και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.
Είναι πάρα πολύ θετικό ότι γεμίζει από αθλητές και κόσμο το κολυμβητήριο. Χρειάζεται βέβαια ακόμα δουλειά, προσπαθούν οι άνθρωποι εδώ να φτιάξουν κάποια πράγματα. Δυστυχώς τη δουλειά των προπονητών δυσκολεύουν κάποια προβλήματα που υπάρχουν, όπως το …κλασικό με το κρύο νερό το χειμώνα, αλλά ευελπιστούμε ότι στο μέλλον τα πράγματα θα είναι καλύτερα».
Ο Κώστας Κοντόπουλος που αναδείχθηκε κι αυτός μέσα από το ΝΟΚ συνεχίζει να κολυμπάει σε υψηλό επίπεδο, κάνοντας αυτό που αγαπάει, αλλά και θέτοντας αρκετά υψηλούς στόχους για το επόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Σκοπός του είναι να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί και αγωνιστικά για την ομάδα του, τον Εθνικό Πειραιώς, όπου την τελευταία διετία έχει αναλάβει γυμναστής στο κολυμβητικό τμήμα, με αυξημένες ευθύνες και απαιτήσεις φέτος, λόγω της προετοιμασίας του «ασημένιου» Ευρωπαίου πρωταθλητή Κριστιάν Γκολομέεβ.

Πηγή: tharrosnews.gr

More in Σπορ