Ακολουθήστε μας

Ποδόσφαιρο

Στην ΕΠΟ την «καυτή πατάτα» του αριθμού των ομάδων στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις δίνει ο Βασιλειάδης

Το μαχαίρι στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προκειμένου να αποφασίσει η ίδια τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν την επόμενη χρονιά στις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες, έδωσε ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Βασιλειάδης.

Είναι χαρακτηριστικό πως όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από ποδοσφαιρικά σωματεία που βάσει της αναδιάρθρωσης χάνουν την άνοδό τους ή αναγκάζονται να παίξουν αγώνες μπαράζ για την παραμονή τους. Σε αυτό ενεπλάκησαν και βουλευτές της συμπολίτευσης, αντιδρώντας στις αλλαγές.

Αναλυτικότερα, η τροπολογία που εισήχθη ως άρθρο στο νομοσχέδιο για το Καστέλι, προβλέπει την δημιουργία ενδιάμεσης λίγκας (μεταξύ σούπερ λιγκ και φούτμπολ λιγκ). «Στην τροπολογία δεν υπάρχει αριθμός ομάδων. Ο αριθμός των ομάδων σε κάθε κατηγορία αποφασίζεται από την ομοσπονδία και όχι την Πολιτεία. Η ομοσπονδία καταλαβαίνει τις ενστάσεις και τις  αναγνωρίζει. Ενδεχόμενα να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις ως προς την Super League 2 ώστε να είναι κατά 2 ομάδες μεγαλύτερη και να έχουμε 3 κατηγορίες με 14 ομάδες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης κυρίως της εσωκομματικής γκρίνιας για τη διάταξη.

«Με ό,τι καταπιάνεστε το μετατρέπετε σε πρόβλημα», είπε από την πλευρά της η τομεάρχης αθλητισμού της ΝΔ, Άννα Καραμανλή με τον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρ. Μπουκώρο να μιλά για δημιουργία τετελεσμένων που καταδικάζουν συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά σωματεία.

 

More in Ποδόσφαιρο