Ακολουθήστε μας

Ειδήσεις

Στις 10 Φεβρουαρίου 2020 η δίκη των 7 για τον… ματωμένο σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας!

ΓΙΑ 10 Φεβρουαρίου του 2020, αναβλήθηκε η δίκη των επτά κατηγορουμένων για τον θάνατο του 54χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, στη διάρκεια του… ματωμένου σαϊτοπόλεμου που διεξήχθη ανήμερα το Πάσχα.

Σε συνέχεια του προηγούμενου αιτήματος των δικηγόρων για την πραγματογνωμοσύνη και τα αποτελέσματα εργαστηρίων, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ανέβαλε την υπόθεση προκειμένου να έχουν κατατεθεί τα πορίσματα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Άλλωστε, η Εισαγγελία έχει διατάξει και προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες διοργάνωσης του εθίμου και για τα μέτρα προστασίας. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν, ο αρχηγός του μπουλουκιού «Άγιος Σίδερης», πέντε μέλη του μπουλουκιού και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Μπασακίδης, ο οποίος ήταν εκείνη την ώρα στην εκδήλωση.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
Το κακό, συνέβη όταν μια σαΐτα εκτός… ελέγχου καρφώθηκε με δύναμη στο κεφάλι του αδικοχαμένου οπερατέρ και πατέρα δύο παιδιών, την ώρα που μετέδιδε ζωντανά, δίπλα στους θεατές, τη διοργάνωση για το messinianews.gr το οποίο διατηρούσε μαζί με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παλμός». Ο Κώστας Θεοδωρακάκης, σωριάστηκε στο έδαφος, με την εικόνα αυτή και την παράκληση από το μικρόφωνο, να φτάσει γρήγορα στο σημείο ασθενοφόρο, να πυροδοτεί… τον πανικό. Οι θεατές, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, πάγωσαν… όπως και ολόκληρη η Καλαμάτα, η Μεσσηνία και η Ελλάδα, που σχολίαζε για μέρες, το περιστατικό. Η μελάνη που χύθηκε πολλή, όπως και ο λόγος που έγινε, με τις αναφορές για ευθύνες, μέτρα, και την ανάγκη αναβίωσης αυτού του εθίμου, να δίνουν τη θέση τους στη θλίψη και τον πόνο. Μέχρι τη δίκη και όχι μόνο, σιωπή… Όπως αυτή, στην οποία τόσο άδικα υποχρεώθηκε για πάντα, ένας ακούραστος λειτουργός της ενημέρωσης, ο οποίος δεν έδωσε ποτέ και σε κανέναν, το παραμικρό δικαίωμα…

Γεωργία Αναγνωστοπούλου – foninews.gr

More in Ειδήσεις