Ακολουθήστε μας

Σπορ

Γιώργος Λαζαρίδης: «Προτεραιότητα σε αθλητισμό και προσβασιμότητα» με επίκεντρο τον άνθρωπο!

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ, μελέτη, σχεδιασμός και χρήση των εργαλείων που δύνανται να δημιουργήσουν μια πόλη «Τόπο Ζωής» και έναν σύγχρονο Δήμο στο πλευρό του πολίτη. Αυτά είναι μερικά μόνο, από τα… όπλα του Γιώργου Λαζαρίδη, ενός ανθρώπου πέρα από κομματικές αποχρώσεις και παρατάξεις, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία και θέλει να συνεχίσει και μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας για πρώτη φορά μέρος σε μια εκλογική αναμέτρηση κι αυτό, όχι επειδή δεν είχε κατά καιρούς προτάσεις για όλους τους θεσμούς, αλλά επειδή σε αυτήν την παράταξη, βρήκε ανθρώπους με πολλά κοινά και την ίδια αγάπη για προσφορά!

Ανήσυχος και πραγματικά ενεργός πολίτης, σπουδαίος πρεσβευτής της πόλης μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Γιώργος Λαζαρίδης ένωσε τις δυνάμεις του με την Τόνια Κουζή και 42 ακόμα προσωπικότητες, φέρνοντας νέες ιδέες και προτάσεις για ουσιαστικές παρεμβάσεις για την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή της πόλης… πρεσβεύοντας μια «Καλαμάτα Τόπο Ζωής»!

  • Αποφασίσατε ύστερα από πολλές προτάσεις κατά καιρούς, να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Καλαμάτα, τι σας παρακίνησε και γιατί επιλέξατε την παράταξη της Τόνιας Κουζή;

«Είμαστε μία ομάδα! Η «Καλαμάτα Τόπος Ζωής», είναι το νέο, το διαφορετικό, το αισιόδοξο. Είναι η ομάδα που μπορεί, που προτείνει, που λειτουργεί με τη φιλοσοφία του παραδείγματος. Η Τόνια Κουζή είναι ο άνθρωπος που μπορεί να λειτουργήσει ως ο ενορχηστρωτής της ομάδας, ως ο άνθρωπος που κάνει τις ιδέες όλων, πολιτική.»

  • Είστε ένα «άφθαρτο» πρόσωπο όσον αφορά στα εκλογικά, τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσφέρει η παρουσία σας στον Δήμο Καλαμάτας;

«Θεωρώ πως οι άνθρωποι με έχουν γνωρίσει μέσα από την ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό, αλλά και την προσβασιμότητα και σε αυτά θέλω να επικεντρωθώ. Γνωρίζετε πως και σήμερα με αυτά ασχολούμαι, ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να το κάνω με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.»

  • Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος παρουσιάζεται αρκετά δύσπιστος απέναντι σε αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά. Εσείς πιστεύετε ότι μπορείτε να πείσετε για το διαφορετικό;

«Μπορούμε να πείσουμε διότι η πόλη μας γνωρίζει χρόνια τώρα, μέσα από τις κοινωνικές δράσεις μας, την συμμετοχή μας σε συλλογικότητες, τις προτάσεις μας, την συνεχή παρουσία μας σε ενέργειες και πρωτοβουλίες που συμβάλουν να γίνει ο τόπος μας καλύτερος.»

  • Στο μείζον ζήτημα των ευπαθών ομάδων (ΑμεΑ, ΡΟΜΑ), ποιες είναι οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα στην πόλη μας, ώστε το περιβάλλον να γίνει περισσότερο φιλικό, επιτρέποντας μια καλύτερη κοινή διαβίωση!

«Κάθε θέμα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη σοβαρότητα που του αρμόζει και τα θέματα των ευπαθών ομάδων είναι για εμάς ψηλά στην ατζέντα. Η κάθε κατάσταση ξεκινά πάντοτε από την ανάγνωσή της και την καταγραφή και στα θέματα αυτά πρέπει να γίνει αρχή από το μηδέν. Καταγραφή, μελέτη, σχεδιασμός και χρήση εκείνων των εργαλείων που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να υπάρχει ένα φιλικό περιβάλλον και να επιτρέπεται μια καλύτερη κοινή διαβίωση.»

  • Κεφάλαιο Αθλητισμός: Ποιες είναι κατά τη γνώμη σας οι αυτονόητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν;

«Να κάνουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουμε να είναι λειτουργικές, ασφαλείς και προσβάσιμες στο 100%. Άρα, ξεκινώντας από αυτό που ήδη έχουμε και προσπαθώντας να το εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο βαθμό θα γίνει απολύτως κατανοητή κάθε ανάγκη για δημιουργία επιπλέον υποδομών. Είναι όμως σαφές ότι οι υπάρχουσες υποδομές δεν αξιοποιούνται στο έπακρο.»

  • Υπάρχει χώρος για κοινωνική πολιτική στην αυτοδιοίκηση σε μια εποχή που επικρατούν οι «ψυχροί» υπολογισμοί και τα κοστολογημένα προγράμματα;

«Αν γίνονται στοχευμένα, ξέρεις που, πως και με ποιους τρόπους μπορείς να κάνεις πράγματα και βάζεις προτεραιότητες, ναι γίνεται! Άλλωστε, ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να μπορεί να αφουγκραστεί την κατάσταση της κοινωνίας στο χαμηλότερο επίπεδο, στην άμεση επαφή με την καθημερινότητα του πολίτη.»

Σίσσυ Τριάντου – foninews.gr

More in Σπορ