Ακολουθήστε μας

Σπορ

Με Εμιλιάνο Κάνο ο ΣΔΥΜ στο Μαραθώνιο Ursa Trail 40km στο Μέτσοβο

Με τη συμμετοχή 1.100 και πλέον δρομέων και με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου οι αγώνες ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία «Ursa Trail 2019» στα «Χνάρια της Αρκούδας» στο Μέτσοβο. Η γραφική πόλη του Μετσόβου γέμισε από αθλητές που επέλεξαν να τρέξουν σε ένα από τα πιο όμορφα και μαγευτικά ορεινά τοπία της Ελλάδας, στην καρδιά της Πίνδου.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας ξεκίνησαν από την πλατεία του Μετσόβου, όπου δόθηκε το έναυσμα και έτρεξαν σε τρεις αγώνες. Το «Ursa Trail» που ήταν διαδρομή συνολικού μήκους 40 χιλιομέτρων, του αγώνα «Στα χνάρια της αρκούδας» συνολικής διαδρομής 20 χιλιομέτρων και ένας αγώνας 11 χιλιομέτρων μικρότερης υψομετρικής διαφοράς και δυσκολίας. Για τους μικρούς φίλους του δρομικού κινήματος υπήρξε και αγώνας 1.500 μέτρων για τα παιδιά του δημοτικού.

Ο αγώνας ήταν πολύ ωραίος με όμορφα τοπία, αλλά συνάμα πολύ δύσκολος με υψόμετρο που έφτανε κοντά στα 2800 μέτρα και με καλές καιρικές συνθήκες. Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγινε από την κεντρική πλατεία του Μετσόβου στις 8 ώρα το Σάββατο το πρωί για τα 40χιλ και οι άλλες αγώνες 21 και 11 χιλιομέτρων έγιναν την Κυριακή.

Στον αγώνα «Ursa Trail» τερμάτισαν συνολικά 364 δρομείς, ενώ 500 ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν και τερμάτισαν την διαδρομή στα «Χνάρια της Αρκούδας», τα 20 χιλιόμετρα. Στα 11 χιλιόμετρα τον τερματισμό πέρασαν 260 δρομείς.

Ανάμεσα στους αθλητές που συμμετείχαν στο μαραθώνιο των 40 χιλιομέτρων και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με τον Εμιλιάνο Κάνο που μπόρεσε και έκανε έναν όμορφο αγώνα, τερματίζοντας στην 58η θέση ανάμεσα σε 364 αθλητές μεγάλου βεληνεκούς, σημειώνοντας χρόνο 5:38:04.

Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει το ανωτέρω μέλος του.

More in Σπορ