Ακολουθήστε μας

ΕΠΣ Μεσσηνίας

Αποδυτήρια σε Παλιάμπελα, κερκίδα σε Δυτική Παραλία και ολοκλήρωση γηπέδου στο Ασπρόχωμα

Η 21η/2019 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας διεξήχθη την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019. Οι σημαντικότερες αποφάσεις που ελήφθησαν είναι οι εξής:

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΓΗΠΕΔΑ
ΚΑΙ Η ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ

ghpedo-paliampela

ghpedo-dytikhs-paralias

• Αποδοχή όρων για τη λήψη τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και από πόρους του Τ. Π. & Δανείων, για την εκτέλεση έργων. Εγκρίθηκε.

Επισημαίνεται ότι κατά την 3684/16-05-2019 συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, παρεσχέθη η έγκριση σχετικά με χορήγηση στο Δήμο Καλαμάτας τοκοχρεολυτικού δανείου από το Τ.Π. & Δανείων συνολικού ποσού € 1.370.000 €, για την εκτέλεση επενδυτικών έργων, προερχομένου του ποσού κατά 75% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) & 25% από πόρους του Τ.Π. & Δανείων.

Η Οικονομική Επιτροπή, με την απόφασή της, εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο την αποδοχή των όρων για τη λήψη τοκοχρεολυτικού δανείου, με σκοπό την εκτέλεση επενδυτικών έργων ως εξής:

Α/Α

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΕΡΓΩΝ

1

Κατασκευή αποδυτηρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο γήπεδο «Παλιάμπελα» και προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας θεατών στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας

300.000,00 €

2

Ολοκλήρωση και φωτισμός ποδοσφαιρικών γηπέδων στο Ασπρόχωμα

470.000,00 €

3

Διαμόρφωση χώρου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας για στέγαση της Σχολής Χορού

400.000,00 €

4

Ασφαλτόστρωση τμήματος οδού Άνω Αρφαρά – Πελεκητό

200.000 €

 

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ

neo-dhmarxeio

• Έγκριση συνομολόγησης δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων με αποκλειστικό σκοπό την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών σε κτήρια του Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε όσον αφορά σε δάνειο ύψους 186.000 ευρώ, με σκοπό την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα εξής δημοτικά κτίρια:
• Δ’ Παιδικός Σταθμός
• Ε’ Παιδικός Σταθμός
• Κτήριο οδού Θουκυδίου (πρώην Λάρδα)
• 10ο Δημοτικό Σχολείο
• Μέγαρο Χορού
• Δημαρχείο.
Σκοπός είναι να περιορισθούν τα ποσά που πληρώνει ο Δήμος στη ΔΕΗ για ηλεκτρικό ρεύμα, με τη διαδικασία του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering).

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

paidikh-xara

• Έγκριση μελέτης, τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών «Συντήρηση παιδικών χαρών (2019)». Εγκρίθηκαν όσον αφορά σε παροχή υπηρεσιών προϋπολογισμού 44.999,60 € με το ΦΠΑ για τις 42 παιδικές χαρές του Δήμου.

Πηγή: Δήμος Καλαμάτας

More in ΕΠΣ Μεσσηνίας