Ακολουθήστε μας

Ειδήσεις

«Σάρωσαν» ο Στάθης Αναστασόπουλος στη Μεσσηνία και το νέο «αίμα» στο συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα!

Όλα τα «κοντέρ» έσπασε ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης και πρώην αντινομάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, στη Μεσσηνία, όπου αναδείχθηκε «πρώτος» των «πρώτων» στο συνδυασμό του νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο».

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, συγκέντρωσε 12.405 ψήφους, που αποτελούν πιθανότατα «ρεκόρ» σε περιφερειακές εκλογές. Δεύτερος στο συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα, που εκλέγει 6 έδρες στη Μεσσηνία, είναι ο μέχρι πρότινος περιφερειακός σύμβουλος, Άγγελος Χρονάς, με 5.939 ψήφους… Τις υπόλοιπες 4 έδρες των «νικητών» των εκλογών καταλαμβάνει το νέο «αίμα» του συνδυασμού, όχι μόνο ηλικιακά, αλλά και σε επίπεδο ενασχόλησης με την αυτοδιοίκηση. Στην 3η θέση βρίσκεται ο νεαρός «Οννεδίτης» Αναστάσιος Σαρδέλης με 5.422 σταυρούς. Ακολουθεί στην 4η θέση ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Καπέλιος, με 5.259. Στην 5η θέση βρίσκεται ο επίσης προερχόμενος από τη νεολαία, Ανδρέας Τσουκαλάς. Την 6η και τελευταία «εκλόγιμη» θέση καταλαμβάνει η Άννα Καλογεροπούλου, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού για χρόνια στην Καλαμάτα.

Από την πλευρά «Νέας Πελοποννήσου» τα πράγματα είχαν γίνει λίγο-πολύ γνωστά και το προηγούμενο διάστημα και είναι όπως τα είχαμε γράψει. Έτσι, τις 3 έδρες στη Μεσσηνία του συνδυασμού καταλαμβάνουν οι δύο κυρίες, η Ντίνα Νικολάκου που ήρθε πρώτη με 4.501 ψήφους και η Αντωνία Μπούζα, που ακολούθησε με 3.492 ψήφους. Στην 3η και «εκλόγιμη» θέση βρίσκεται ο Απόστολος Γκούνης, που συγκέντρωσε 3.174 «σταυρούς», ενώ στο νήμα πέρασε τον Ηλία Γεωργόπουλο, που ακολούθησε με 3.075 ψήφους.

Ωστόσο, εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχει η πιθανότητα ο Πέτρος Τατούλης να προτιμήσει τη Μεσσηνία, ως μεγαλύτερη Περιφερειακή Ενότητα, για να εκλεχθεί. Είναι κάτι που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί και σ’ αυτή την περίπτωση δε θα εκλεγεί ο Απόστολος Γκούνης.

Από την πλευρά του συνδυασμού του Γιώργου Δέδε, ο δικηγόρος Γιώργος Ράλλης έκανε την «έκπληξη» και βγήκε πρώτος με 2.291 ψήφους, αφήνοντας στη 2η θέση τη «γραμματέα» της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Μαρία Βεργινάδη, με 2.202 ψήφους. Όπως όλα δείχνουν, ο Γιώργος Δέδες θα επιλέξει την Κορινθία για να εκλεγεί, οπότε οι δύο προαναφερόμενοι θα εκπροσωπήσουν το συνδυασμό στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο από τη Μεσσηνία.

Τις τρεις εναπομείνασες έδρες από τις 14 συνολικά που αναλογούν στην Περιφερειακή Ενότητα της Μεσσηνίας καταλαμβάνουν η «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Μωριά», που θα εκλέξει τον επικεφαλής της Παναγιώτη Κάτσαρη, ο συνδυασμός του Θανάση Πετράκου, που πιθανότατα κι εδώ θα εκλεγεί ο επικεφαλής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένα «μεταξύ» του συνδυασμού του ΚΚΕ του Νίκου Γόντικα και του συνδυασμού του ΚΙΝ.ΑΛ. του Γιάννη Μπουντρούκα, για το ποιος θα πάρει την έδρα εδώ.

Να σημειώσουμε ότι αναφέρουμε τις έδρες με κάθε επιφύλαξη λόγω και της ιδιαιτερότητας του εκλογικού νόμου, ωστόσο αν κάτι αλλάξει, αυτό θα αφορά στις μικρότερες παρατάξεις.

Των Κώστα Γαζούλη & Παναγιώτη Μπαμπαρούτση – tharrosnews.gr

More in Ειδήσεις