Ακολουθήστε μας

Ειδήσεις

Δωρεάν Χαμάμ και Σάουνα για υπαλλήλους και πελάτες… σε γνωστή αλυσίδα Αρτοποιείου-Ζαχαροπλαστείου ! ΝΤΡΟΠΗ !

Εδώ και περίπου 3 χρόνια έχουμε δεχτεί καταγγελίες που αφορούν τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας σε γνωστή αλυσίδα Αρτοποιείου-Ζαχαροπλαστείου στην Καλαμάτα ιδίως το καλοκαίρι.

Σε ένα λοιπόν από τα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας στην Μακεδονίας, (ίσως και αλλού) πελάτες και πρώην υπάλληλοι εδώ και 3 χρόνια και παραπάνω καταγγέλουν ότι αναγκάζονται να δουλεύουν σε συνθήκες εργασίας καύσωνα μέσα στο κατάστημα αφού εδώ και 3 παρακαλώ χρόνια, οι υπεύθυνοι δεν επισκευάζουν το κλιματιστικό προκειμένου να κάνουν ανθρώπινη την παραμονή των υπαλλήλων αλλά και των πελατών.

Πελάτες παραπονούνται πως είναι απαράδεκτο σε κατάστημα που αφορά είδη διατροφής να βλέπουν τους υπαλλήλους λουσμένους στον ιδρώτα πάνω από πάγκους γλυκών και άλλων αγαθών, επειδή ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει οικονομία στο ρεύμα!

Σε ερώτηση μάλιστα γιατί δεν δουλεύει το aircondition στο κατάστημα, η απάντηση παραμένει η ίδια εδώ και περίπου 3 χρόνια! «Είναι Χαλασμένο» ! Στην αμέσως επόμενη ερώτηση, «3 χρόνια είναι χαλασμένο γιατί δεν το φτιάχνετε;» η απάντηση είναι ένα χαμόγελο από τους υπαλλήλους με πολλά υπονοούμενα για όποιον καταλαβαίνει!! 

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο. Εαν ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει οικονομία και μπορεί να βρίσκει ακόμα υπαλλήλους να δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες είναι δικαιωμά του. Το να παίζει όμως με την υγεία των καταναλωτών εκθέτοντας γλυκά και διάφορα άλλα σκευάσματα σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών είναι δικαιωμά του;

Όποιος αμφιβάλλει για του λόγου το αληθές, μπορεί να κάνει μια βόλτα ενα ζεστό μεσημέρι από το εν λόγο κατάστημα για να καταλάβει για τι ακριβώς μιλάμε! Φυσικά και έχουμε καταγράψει μετά τις καταγγελίες την εικόνα καταιδρωμένων  υπαλλήλων αλλά και δυσαρεστημένων πελατών για την εν λόγο κατάσταση!

Υ. Γ. Ας ελπίσουμε ακόμα και μετά από τόσα χρόνια οι υπεύθυνοι να φτιάξουν; αυτό το ρημάδι το κλιματιστικό ή να ανοίξουν το διακοπτάκι γιατί οι καταγγελίες μας ενημέρωσαν πως θα πάνε και εκεί που πρέπει!

More in Ειδήσεις