Ακολουθήστε μας

Σπορ

Καλαμάτα: Αγώνας δρόμου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Στις 26 Ιουνίου, το μεγαλύτερο ελληνικό δίκτυο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στέλνει μήνυμα υποστήριξης και αποδοχής των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την εξάρτηση και καλεί τους πολίτες να ενημερωθούν και να αναγνωρίσουν τον ρόλο που μπορεί να παίξει ο καθένας από εμάς στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Φέτος το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ οργανώνει και συμμετέχει σε μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

Από 20-30 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ διοργανώνει την Ομαδική έκθεση Φωτογραφίας «Αποτυπώματα» στα πλαίσια της οποίας, τα μέλη των προγραμμάτων απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ & ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ παρουσιάζουν τις φωτογραφίες τους.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο Καλλιτεχνικό Στέκι, οδός Μπενάκη 18-12 στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας (ώρες λειτουργίας 19:00 – 22:30).

Την Τετάρτη (26 Ιουνίου) στις 19:00 – 22:00, στο Λιμάνι της Καλαμάτας, θα λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και την παρουσία του θεραπευτικού προσωπικού και των μελών του προγράμματος για να συζητήσουν με τους συμπολίτες μας και να ενημερώσουν σχετικά με το πρόβλημα των εξαρτήσεων και την αντιμετώπισή του.

ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΞΗΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

Την Τρίτη (25 Ιουνίου) και ώρα 19:30 σε ομιλία με θέμα τις εξαρτήσεις στους Γαργαλιάνους (Δημοτική Βιβλιοθήκη Μπρίσκειος), σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και το Κέντρο Πρόληψης Μεσσηνίας.

Το Σάββατο (29 Ιουνίου) στον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας – Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ.

Την Κυριακή (30 Ιουνίου) & ώρα 19:30 στον Αγώνα Δρόμου και περπατήματος 5 klm, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, που διοργανώνεται από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και με την Υποστήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.

Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ λειτουργεί στην Καλαμάτα από το Μάιο του 2009, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, χωρίς τη χρήση υποκατάστατων ουσιών και η συμμετοχή των ενδιαφερομένων σε όλες τις δράσεις του είναι εθελοντική. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η απεξάρτηση, η επαγγελματική κατάρτιση και η κοινωνική ένταξη των εξαρτημένων ατόμων, η συμβουλευτική και η θεραπευτική στήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ουσιών καθώς και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων πρόληψης.
Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ ανήκει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, έναν από τους εγκεκριμένους από τον νόμο φορείς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στη χώρα μας.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ στο τηλέφωνο 27210 87356 ή στο info@kethea-kyttaro.gr

More in Σπορ