Ακολουθήστε μας

Ποδόσφαιρο

Γραμμένος: «Για τη μάχη κατά της βίας χρειάζονται συνεργασίες»

Την ομιλία του Χέρμπερτ Χούμπελ στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ακολούθησε εκείνη του προέδρου της Ομοσπονδίας, Ευάγγελου Γραμμένου. Ο Μακεδόνας παράγοντας εστίασε με τη σειρά του στο θέμα της βίας αλλά και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων, όπως το VAR, τη νέα μορφή του Κυπέλλου Ελλάδας και τους «στημένους» αγώνες.

«Είναι γεγονός ότι η βία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού αθλητισμού. Δεν στάθηκε δυνατό να αποτρέψουμε κάποια φαινόμενα, νομίζω όμως πως έγινε κατανοητό ότι αυτά τα δυσφημιστικά φαινόμενα έχουν μειωθεί και αυτό δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», υπογράμμισε.

Συνέχισε με αναφορά στη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων: «Μια τέτοια μάχη δεν την κερδίζεις μόνο με πειθαρχικές ποινές. Χρειάζεσαι την εγρήγορση της πολιτείας, την αστυνομία και τη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να βλέπουμε ένα άλλο ποδόσφαιρο και σε εμάς να δημιουργούνται ζητήματα που προσβάλουν το άθλημα».

Για τους χειραγωγημένους αγώνες, υπογράμμισε ότι «η καταπολέμηση του φαινομένου δεν αφορά μόνο τη γνωστοποίηση των ύποπτων αγώνων αλλά προϋποθέτει και μια δράση μέσα από συνεργασία με πολιτεία. Έχουμε στρατηγικό πλάνο, έχουμε την έγκριση από την UEFA και περιμένουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες από την ελληνική πολιτεία».

Ωε προς το VAR, είπε ότι «η ΕΠΟ έχει ολοκληρώσει την αποστολή της, έχει υπογραφεί η σύμβαση με ανάδοχο. Μένει μόνο η αναβάθμιση τεχνικών υποδομών».

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, ανέφερε ότι «εκπληρώθηκαν τα προαπαιτούμενα της FIFA από το 2018. Σύντομα θα μπορούμε να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα του στρατηγικού πλάνου της ΕΠΟ».

Για τις αλλαγές στους κανονισμούς είπε πως κινούνται «στη σωστή κατεύθυνση. Αντίστοιχα βήματα έχουν γίνει και στον κανονισμό αδειοδότησης. Η συνεργασία της ΕΠΟ με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι σε πολύ καλό επίπεδο».

Αναφερόμενος στη νέα μορφή του Κυπέλλου Ελλάδας, ο κ. Γραμμένος εκτιμά ότι «το ενδιαφέρον του κόσμου θα είναι πιο έντονο, ενώ το οικονομικό περιβάλλον θα δώσει ευκαιρίες ανάπτυξης».

Πηγή: zougla.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Ποδόσφαιρο