Ακολουθήστε μας

Σπορ

Το φαράγγι του ποταμού Νέδοντα θα εξερευνήσουν οι φυσιολάτρες του Ευκλή

Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019, δυο ομάδες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας »Ο Ευκλής» θα γνωρίσουν το φαράγγι του Νέδοντα.

__Η 1η ομάδα θα ξεκινήσει από την περιοχή »Λαγού το Χάνι», θα κατέβουν το μονοπάτι, που οδηγεί στην κοίτη του Νέδοντα και θα διασχίσουν 9 χλμ. μέσα στην κοίτη. Ώρες πορείας 5:30 (+/-)._

_Η 2η ομάδα θα ξεκινήσει από την γέφυρα του Νέδοντα και θα μπει στην κοίτη κάνοντας συνολικά 4 χλμ. Ώρες πορείας 3:30 (+/-).

Και οι δυο ομάδες θα συναντηθούν και θα θαυμάσουν τους τρεις καταρράκτες – φράγματα, τέλος θα καταλήξουν στο Σκοπευτήριο βόρεια της Καλαμάτας.

Βαθμός δυσκολίας Β΄.
Το κυριότερο χαρακτηριστικό της διαδρομής μας είναι η βαθειά χαράδρα, όπου θα δούμε όμορφα και άγρια τοπία, καταρράκτες, λίμνες κτλ.

Ο ποταμός Νέδοντας είναι ταυτισμένος με την πόλη της Καλαμάτας. Πηγάζει από το Ταΰγετο σε υψόμετρο 1.100 μ. , εκβάλλει στο Μεσσηνιακό Κόλπο δυτικά της Καλαμάτας και έχει μήκος 30 χμ.
Ως υδάτινο στοιχείο της φύσης μέσα στο αστικό περιβάλλον είναι πολύ σημαντικός για την πόλη της Καλαμάτας.

Ο ποταμός χαρακτηρίζεται ως Περιβαλλοντικό Πάρκο.
Η βλάστηση έχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη κατά μήκος του ποταμού, ενώ γύρω του υπάρχουν κοιλότητες όπου είναι σημαντικοί βιότοποι για πολλά άγρια ζώα.

Μετακίνηση : Με λεωφορείο.
Κόστος : 6 ευρώ για τα μέλη και τους φοιτητές και 8 ευρώ για τα μη μέλη.
Ραντεβού : 8:00 π.μ. στο επάνω πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, ώστε τελειώνοντας την διάσχιση του ποταμού, να πάρουμε τα αυτ/τα μας.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων : Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 και 27210 90627 ή 697 425 2234.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Σπορ