Ακολουθήστε μας

Σπορ

Οι πεζοπόροι του «Ευκλή» στο δροσερό φαράγγι του Ερύμανθου ποταμού

Οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» εξορμούν την προσεχή Κυριακή, 11 Αυγούστου, στο φαράγγι Ερύμανθου στην ορεινή Ηλεία.

Το Φαράγγι του Ερύμανθου και ο Καταρράκτης Χαρατσαρίου στη Νεμούτα τα έχουν όλα: πλούσια, ζουγκλοειδή βλάστηση και τρεχούμενα νερά, το καταγάλανο ποτάμι του Ερύμανθου με τα χαρακτηριστικά βράχια για όχθη, τον υπέροχο καταρράκτη Χαρατσαρίου, αλλιώς «Πύλη του Παραδείσου» που μόνο αν επισκεφθείς θα καταλάβεις το μεγαλείο του, γεφύρια, τοξωτά και σιδερένια, πηγές τρεχούμενων νερών και νερόμυλους.

Η περιπέτεια θα ξεκινήσει με πεζοπορία σε στεγνό έδαφος, σε μονοπάτι που κινείται παράλληλα με τον ποταμό Ερύμανθο, περνώντας από σημεία με πυκνή βλάστηση.

Η περιπέτεια αυτή, της ποταμοδιάσχισης του Ερύμανθου, συνιστάται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Διαδρομή: 9 χλμ.

Ώρες πορείας: 4.30 – 5.00 μαζί με τις στάσεις δροσιάς και βουτιών στα κρυστάλλινα νερά  (όποιος θέλει κολυμπά στον ποταμό).

Ραντεβού: 7.00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου, τέρμα Αριστομένους 56, αρχή Πάρκου ΟΣΕ.

Μετακίνηση με λεωφορείο 50άρι.
Κόστος μετακίνησης: 12 ευρώ (μέλη), 15 ευρώ (μη μέλη) και 10 ευρώ (φοιτητικό + παιδικό).

Κόστος μεταφοράς με αγροτικά αυτοκίνητα ντόπιων: 5 ευρώ το άτομο (οι θέσεις κρατούνται αυστηρά με την αγορά των εισιτηρίων).

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος Τύπου) στο τηλ. του συλλόγου 27210 84844 ή 27210 90627 και 6974252234.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Σπορ