Ακολουθήστε μας

Σπορ

Αποστολή του ΣΔΥΜ στο 2° Monemvasia Run Challenge 2019

Με καλοκαιρινό καιρό και με αρκετή ζέστη ολοκληρώθηκε στη Μονεμβασιά, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, ο 2ος αγώνας δρόμου Monemvasia Run Challenge 2019.

Η διοργάνωση περιλάμβανε φέτος για πρώτη φορά αγώνα δρόμου 20 χιλιομέτρων και τους παράλληλους αγώνες των 5 χιλιομέτρων και 1500 μέτρα για μικρούς και αρχάριους δρομείς.

Ατομα κάθε ηλικίας από διάφορα μέρη της Ελλάδος βρέθηκαν κάτω από το βράχο της Μονεμβασιάς, μπροστά στην ιστορική πύλη του Κάστρου, για να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα δρόμου, δοκιμάζοντας τις αντοχές και τα ανθρώπινα όρια. Σε έναν αγώνα δρόμου ο οποίος είχε δύο πολύ σημαντικούς στόχους. Ο πρώτος ήταν να ενισχύσει περαιτέρω τη φυσιογνωμία και μοναδικότητα της ιστορικής καστροπολιτείας και ο δεύτερος και ίσως σημαντικότερος, ήταν η ανάδειξη των αξιών που πηγάζουν μέσα από τον αθλητισμό, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.

Με πλήθος συμμετοχών 305 τον αριθμό, ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών, ευελπιστώντας ο 2ος αυτός αγώνας δρόμου να γίνει θεσμός, αφού έδωσε περαιτέρω δύναμη και προοπτική για το μέλλον.

Όλες οι ηλικίες συμμετείχαν σε τρία διαφορετικά επίπεδα αγώνων.
Στον παιδικό αγώνα δρόμου 1500 μέτρων έλαβαν μέρος 121 άτομα.
Στον αγώνα 5 χιλιομέτρων που συμμετείχαν 124 άτομα και τέλος στα 20 χιλιόμετρα οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 57.

Ο Δήμος Μονεμβασίας και ο σύλλογος «Καστροπολίτες» ήταν οι διοργανωτές της όλης εκδήλωσης, η οποία στηρίχθηκε και ενισχύθηκε από πλήθος χορηγών και εθελοντών, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ομαλή και χωρίς προβλήματα ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας βρέθηκε στην όμορφη Μονεμβασιά, με ναυλωμένο πούλμαν από τους διοργανωτές και οργανωμένα πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή, αποδεχούμενος την πρόσκληση των διοργανωτών, συμμετέχοντας αγωνιστικά με 38 μέλη, απ’ τα οποία τα περισσότερα ήταν προσκολυόμενα ως φίλοι εκδρομείς που συμμετείχαν στα 5 χιλιόμετρα με τρέξιμο ή δυναμικό βάδην. Στα 20 km, συμμετείχαν 16 μέλη του συλλόγου με καλύτερη επίδοση από τον Εμιλιάνο Κάνο ο οποίος τερμάτισε 2ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 1:20:39 .
Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει όλη την αποστολή και ευχαριστεί τη διοργάνωση για τη στήριξη της αποστολής.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Σπορ